
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
רותם בן-מויאל מכין לנו מרק כתומים מוקרם שמחמם את הלב והנשמה בעיקר כי מכינים אותו בצ’יק.
פשוט לוחצים על הכפתור המתאים במכשיר המולינקס ובזמן שהכל מתבשל ונטחן, אתם יכולים להכין לכם עוד כוס תה…
מצרכים
מרק
-
1 גזר בינוניקלוף ופרוס לפרוסות של כ- 1 ס"מ
-
200 גרם דלעתחתוכה לקוביות
-
1 בטטה בינוניחתוכה לקוביות
-
2 גבעולי סלריפרוסים
-
1/2 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
1 1/2 כוסות ציר ירקותאו מים
-
250מ"ל או 1 קופסת קרטון שמנת מתוקה 38%
-
1/2 שורש ג’ינג’ר קטןמגורר (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקטאו לפי הטעם
-
30 גרם חמאה
ברוסקטה
-
1 כיכר בגט לבןאו 2 לחמניות בגט פרוסות לאורכן
-
1 קופסה גבינת שמנת 5%טבעית או עם שום
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכניסים את כל הירקות והציר למכשיר המולינקס. מרתיחים ומחכים שהירקות יתרככו.
- מוסיפים את השמנת, הג’ינג’ר, המלח, הפלפל, האגוז המוסקט והחמאה ומפעילים שוב את מכשיר המולינקס על פונקציה של הכנת מרק טחון.
- חוצים את לחמניות הבגט לאורכן, מורחים עליהן גבינת שמנת עם או בלי שום ומעט פלפל שחור. מפזרים גבינת פרמז’ן ומכניסים לתנור לכ-5 דקות עד שהגבינה נמסה.
- מגישים לצד המרק הקרמי נתכרבל בפוך עם סרט טוב ונקשיב לגשם (:
#רק_ככה!!!
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
512.0
קק״ל
2047.9
קק״ל
פחמימות
22.7
גרם
90.7
גרם
שומן
33.6
גרם
134.5
גרם
נתרן
617.6
מ״ג
2470.5
מ״ג
חלבון
17.1
גרם
68.3
גרם
סיבים תזונתיים
17.0
גרם
68.1
גרם
שומן רווי
20.6
גרם
82.4
גרם
כולסטרול
95.0
מ״ג
380.0
מ״ג
סידן
531.2
מ״ג
2124.7
מ״ג
ברזל
2.2
מ״ג
8.9
מ״ג
אשלגן
2747.0
מ״ג
10987.9
מ״ג
אבץ
1.5
מ״ג
6.1
מ״ג
תגובות (4)
אם אין לי את המכשיר מולינקס, איך אני עושה פשוט בסיר, אותו רעיון אותן הוראות? תודה
היי, רצוי לחמם את החמאה עם מעט שמן זית ולגן את הבצל עד הזהבה ורק אחרי זה להוסיף את שאר הרכיבים. לבשל עד ריכוך ולהמשיך לפי הוראות המתכון. בהצלחה (:
מה אפשר לשים במקום השמנת מתוקה והחמאה??
אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה ובשמנת צמחית, חלב קוקוס (שישפיע על הטעם כמובן אבל לטובה, אם אוהבים טעם של קוקוס) או פשוט לא להקרים בכלל.