
מרק לקוסקוס מרוקאי
מרק לקוסקוס מרוקאי של יונית צוקרמן. יונית מלמדת איך להכין מרק מושלם שהוא לא רק שהוא טעים בטירוף, אלא גם מאוד פשוט להכנה והולך נהדר עם קוסקוס
מרק לקוסקוס מרוקאי של יונית צוקרמן. יונית מלמדת איך להכין מרק מושלם שהוא לא רק שהוא טעים בטירוף, אלא גם מאוד פשוט להכנה והולך נהדר עם קוסקוס
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.9 קק״ל 2513.6 קק״לפחמימות 82.0 גרם 492.1 גרםסוכר 14.9 גרם 89.2 גרםשומן 1.1 גרם 6.4 גרםנתרן 557.0 מ״ג 3342.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 140.0 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 190.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 324.0 מ״ג 1943.9 מ״גברזל 6.1 מ״ג 36.5 מ״גאשלגן 2770.9 מ״ג 16625.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות419
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.9 קק״ל 2513.6 קק״לפחמימות 82.0 גרם 492.1 גרםסוכר 14.9 גרם 89.2 גרםשומן 1.1 גרם 6.4 גרםנתרן 557.0 מ״ג 3342.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 140.0 גרםסיבים תזונתיים 31.7 גרם 190.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 324.0 מ״ג 1943.9 מ״גברזל 6.1 מ״ג 36.5 מ״גאשלגן 2770.9 מ״ג 16625.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 419 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
2 בצלים גדולים
-
4 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
500 גרם דלעת
-
1 שקית גרגירי חומוס קפואים
-
3 גזרים בינוניים
-
3 קישואים בינוניים
-
2 בטטות בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 לפת בינוני
-
2 גבעולי סלרי
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף אבקת מרק עוףלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/2 כף כורכום
-
1/2 כף פלפל לבן טחון
-
כפית קינמון טחון

אופן הכנה
- קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
- שמים בסיר 2-3 כפות שמן ומתחילים עם טיגון הבצל. אחרי כדקה מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. מטגנים עד שהעוף משחים מעט.
- מוסיפים את כל קוביות הירקות ומערבבים.
- ממלאים את הסיר במים שיגיעו לגובה של כ-2 ס”מ מעל הירקות.
- מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור במשך שעה.
- מגישים את המרק על מצע קוסקוס לצד קציצות.
אופן הכנה
- קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
- שמים בסיר 2-3 כפות שמן ומתחילים עם טיגון הבצל. אחרי כדקה מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. מטגנים עד שהעוף משחים מעט.
- מוסיפים את כל קוביות הירקות ומערבבים.
- ממלאים את הסיר במים שיגיעו לגובה של כ-2 ס”מ מעל הירקות.
- מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור במשך שעה.
- מגישים את המרק על מצע קוסקוס לצד קציצות.
הערות
- אפשר להכין עם שוקי עוף או חתיכות בשר שבושל קודם
הערות
- אפשר להכין עם שוקי עוף או חתיכות בשר שבושל קודם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן