מרק עגבניות ולחם שאפשר להכין משאריות חלה

נשארו לכם פרוסות לחם או חלה משבת? אהרוני מלמד איך לנצל שאריות ומכין מרק עגבניות ולחם, קטיפתי וסמיך, שגם ילדים יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וכותשים את השום.
  2. מגרדים את הגבינה.
  3. קורעים את הלחם לחתיכות בינוניות.
  4. בתחתית כל עגבנייה חורצים צלב ומניחים אותן בקערה גדולה. שופכים על העגבניות מים רותחים. ממתינים כמה דקות ומסננים את המים. קולפים את העגבניות וקוצצים גס.
  5. מחממים בסיר את השמן ומטגנים כדקה את השום והמרווה.
  6. מוסיפים את הלחם והעגבניות, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-5 דקות.
  8. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מחלקים לכלי הגשה, מפזרים מעל את הפרמזן ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 367.3 קק״ל 1102.0 קק״ל
פחמימות 28.0 גרם 84.0 גרם
שומן 19.5 גרם 58.4 גרם
נתרן 1356.9 מ״ג 4070.6 מ״ג
חלבון 14.0 גרם 42.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 14.4 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 13.8 גרם
כולסטרול 10.2 מ״ג 30.5 מ״ג
סידן 282.4 מ״ג 847.2 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 825.3 מ״ג 2475.8 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody