קרופניק טבעוני – מרק פטריות עם גריסי פנינה של אולגה טוכשר

בחוץ קר ואתם זקוקים לאוכל מנחם? מכינים מרק פטריות חורפי מועשר בגריסים רכים וטעימים. והבונוס? המרק מתאים לצמחונים ולטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את הגריסים במים במשך שעתיים לפחות ומסננים.
  2. קוצצים דק את הבצל והסלרי. כותשים את השום.
  3. מגררים את הגזרים בפומפייה. חותכים את הפטריות לרצועות.
  4. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והסלרי. מערבבים ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.
  5. מוסיפים את השום והגזר, מערבבים וממשיכים לאדות.
  6. מוסיפים את הפטריות, מערבבים שוב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
  7. מוסיפים גריסי פנינה ומערבבים היטב.
  8. יוצקים את המים או ציר הירקות, מערבבים, מתבלים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית כ-50 דקות, או עד שהגריסים מוכנים ורכים.
  9. לפני ההגשה מפזרים מעל את הפטרוזיליה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 472.5 קק״ל 1890.1 קק״ל
פחמימות 41.8 גרם 167.3 גרם
שומן 27.5 גרם 110.2 גרם
נתרן 833.5 מ״ג 3334.1 מ״ג
חלבון 8.1 גרם 32.5 גרם
סיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.0 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 73.5 מ״ג 293.8 מ״ג
ברזל 2.6 מ״ג 10.5 מ״ג
אשלגן 631.9 מ״ג 2527.6 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    גבריאל זנגו

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody