-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 594.1 קק״ל 2970.7 קק״לפחמימות 48.0 גרם 240.1 גרםשומן 22.0 גרם 110.2 גרםנתרן 129.2 מ״ג 646.2 מ״גחלבון 19.7 גרם 98.4 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 201.5 גרםשומן רווי 20.3 גרם 101.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 820.1 מ״ג 4100.3 מ״גברזל 6.4 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 5815.8 מ״ג 29079.1 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 14.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות594
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 594.1 קק״ל 2970.7 קק״לפחמימות 48.0 גרם 240.1 גרםשומן 22.0 גרם 110.2 גרםנתרן 129.2 מ״ג 646.2 מ״גחלבון 19.7 גרם 98.4 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 201.5 גרםשומן רווי 20.3 גרם 101.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 820.1 מ״ג 4100.3 מ״גברזל 6.4 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 5815.8 מ״ג 29079.1 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 14.2 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 594 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


מרק צהוב
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
2 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים דק
-
6 פלפלים צהובים בינונייםנקיים מליבה ופרוסים
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
400גרם או 1 קופסת שימורים חלב קוקוס

אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים את הפלפלים על סנו סושי- נייר אפייה טבעי וקולים אותם במשך 20 דקות.
- מכינים את שני המרקים באותו אופן בדיוק בשני סירים נפרדים. מעבירים את הפלפלים לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד רחב ומשאירים 30 דקות.
- לאחר חצי שעה מקלפים את הפלפלים.
מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד - מרתיחים יחד בסיר את מרכיבי ציר הירקות במשך כ-30 דקות.
- מאדים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים יחד.
מוסיפים את הפלפלים לסיר המרק - מוסיפים את הגזר, ומאדים במשך מספר דקות.
- כעת מוסיפים את הפלפלים ומאדים יחד במשך כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים גם את את היין ונותנים לו להתאדות לגמרי, עד שאין נוזלים בסיר ורק הטעם נשאר.
- שופכים לסיר ליטר מציר ירקות וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
- לסיום מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים את המרק במשך 2-3 דקות ומכבים את האש.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט - מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט פלפל לבן.
- טוחנים את המרק למרקם חלק-קטיפתי.
- מגישים עם כמה טיפות של קרם קוקוס מפזרים מעט קצח.
מרק פלפלים צבעוני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים את הפלפלים על סנו סושי- נייר אפייה טבעי וקולים אותם במשך 20 דקות.
- מכינים את שני המרקים באותו אופן בדיוק בשני סירים נפרדים. מעבירים את הפלפלים לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד רחב ומשאירים 30 דקות.
- לאחר חצי שעה מקלפים את הפלפלים.
- מרתיחים יחד בסיר את מרכיבי ציר הירקות במשך כ-30 דקות.
- מאדים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים יחד.
- מוסיפים את הגזר, ומאדים במשך מספר דקות.
- כעת מוסיפים את הפלפלים ומאדים יחד במשך כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים גם את את היין ונותנים לו להתאדות לגמרי, עד שאין נוזלים בסיר ורק הטעם נשאר.
- שופכים לסיר ליטר מציר ירקות וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
- לסיום מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים את המרק במשך 2-3 דקות ומכבים את האש.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט פלפל לבן.
- טוחנים את המרק למרקם חלק-קטיפתי.
- מגישים עם כמה טיפות של קרם קוקוס מפזרים מעט קצח.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה אפשר לשים במקום יין?..והאם יש אפשרות לוותר על זה

אפשר לוותר על היין.