מרק קובה דלעת שיחמם לכם את הבטן

כשבחוץ קר וכל מה שמתחשק זה קערת מרק מהבילה, הכי כיף לאכול מרק קובה דלעת. אהרוני מלמד איך מכינים את הכופתאות העיראקיות הכי טעימות שיש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

קובה - מעטפת

קובה - מילוי

מרק

אופן הכנה

  1. מכינים את הקובה: משרים את הסולת והבורגול בשפע מים קרים 10 דקות.
  2. קוצצים דק את הסלרי והבצל ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והבהרט ומערבבים היטב.
  4. מסננים את הבורגול והסולת, מעבירים לקערה נפרדת מהבשר ומוסיפים שמן, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב בעזרת הידיים ולשים לבצק.
  5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים בכף היד (עדיף לעבוד עם ידיים רטובות) וממלאים 1 כף מילוי. סוגרים לכדור ומגלגלים היטב ליצירת כדור הדוק.
  6. מרתיחים שפע מים עם מלח ומבשלים את הקובה עשר דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
  7. מכינים את המרק: חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ו-1/2 ס”מ.
  8. בסיר גדול מחממים שמן זית. מטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות.
  9. מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומים עד כדי כיסוי הדלעת.
  10. כשהמרק רותח, מוסיפים את הקובה ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 821.7 קק״ל 3287.0 קק״ל
פחמימות 102.2 גרם 408.7 גרם
שומן 29.3 גרם 117.0 גרם
נתרן 1474.6 מ״ג 5898.5 מ״ג
חלבון 34.8 גרם 139.3 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 35.0 גרם
שומן רווי 7.5 גרם 30.0 גרם
כולסטרול 64.5 מ״ג 258.0 מ״ג
סידן 98.5 מ״ג 393.9 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 24.2 מ״ג
אשלגן 1635.6 מ״ג 6542.3 מ״ג
אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody