מרק קרם תפוחי אדמה עם קרוטוני מספרים

רוצים להפתיע את הילדים בארוחת צהריים מדליקה? שי-לי ליפא מכינה מרק קרם תפוחי אדמה שמגישים עם קורטונים קריספיים בצורת מספרים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

קרוטונים

מרק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקפיאים את פרוסות הלחם לפחות ל-30 דקות.
  3. מכינים את הקרוטונים: בעזרת חותכני עוגיות קורצים צורות מפרוסות הלחם הקפואות. מניחים בתבנית ומשמנים במעט תרסיס שמן. אופים בתנור החם 8-7 דקות עד שהקרוטונים זהובים. מצננים היטב.
  4. מכינים את המרק: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  5. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  6. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  7. מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  8. מרסקים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים מרק לקערות ומפזרים קרוטונים.

 

הערות

  • הכי נוח לקרוץ צורות מהלחם כשהוא קפוא. כדי שהפרוסות לא יפשירו תוך כדי עבודה, הוציאו מהמקפיא בכל פעם 2 פרוסות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 152.0 קק״ל 912.3 קק״ל
פחמימות 23.1 גרם 138.6 גרם
שומן 5.6 גרם 33.6 גרם
נתרן 691.0 מ״ג 4145.9 מ״ג
חלבון 4.0 גרם 24.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.1 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 6.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 18.0 מ״ג 107.9 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
אשלגן 120.6 מ״ג 723.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody