
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
מרק
-
1 ליטר ציר ירקותאו ציר עוף
-
1/2 ליטר מים
-
1 כף רוטב ווסטרשרלא חובה
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
אטריות
-
1 חבילה אטריות אודוןמזרח מערבאו אטריות ראמן
להגשה
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 חבילה נבטים
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ לפרוסות. לא חובה
-
1 חופן בזיליקום
-
1 חבילה טופוחתוך לפרוסות
-
1 חופן אצות וואקמה מיובשותמזרח מערבשהושרו במים
-
2 1/2 ביצים קשות L
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ דק
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את כל חומרי המרק: הציר, המים, הסויה, הווסטצ’סטר, הג’ינג’ר והשום עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה עד שהטעמים מתמזגים. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מסננים את הנוזל.
- בינתיים מכינים את האיטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- על קרש חיתוך חותכים את שאר המרכיבים לחתיכות בגודל ביס.
- מרכיבים את המרק: בכל קערה מניחים אחד ליד השני: חופן איטריות חופן נבטים, מעט גזר מעט אצות ווקאמה, חופן בצל ירוק, חופן כוסברה, כמה עלי תרד או בזיליקום, פרוסות של טופו, מעט צ’ילי וביצה חתוכה לשניים. יוצקים את המרק הרותח מעל הכל ומגישים מיד.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
107.1
קק״ל
535.5
קק״ל
פחמימות
3.6
גרם
18.2
גרם
שומן
5.1
גרם
25.6
גרם
נתרן
106.7
מ״ג
533.3
מ״ג
חלבון
14.7
גרם
73.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.2
גרם
1.0
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
15.4
מ״ג
77.0
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
1.0
מ״ג
אשלגן
45.2
מ״ג
226.1
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
0.5
מ״ג
תגובות (6)
היי,למי שלא אוכל טופו,איך אפשר לשלב בשרים?חמשת התבלינים של חברת מזרח מערב?תודה
אפשר לגוון את המרק עם פרוסות חזה עוף צלוי בתבלינים או פרגית או סטייק בקר צרוב במחבת פסים ופרוס. בהצלחה!
תודה על המתכון.
בשמחה (:
יש במרכיבים טופו חומוס אבל אין התייחסות בהכנה…
את פרוסות טופו החומוס מוסיפים למנה בשלב הרכבת המנה עם כל יתר התוספות. בהצלחה.