
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
לקרקרים יש אופי ממכר, הקריספיות בשילוב עם הטעמים העוצמתיים והשיגעון שקורה לנו בפה גורמים לליבנו להישבות בקסמם.
אני אוהבת שיש לי תמיד צנצנת קרקרים טובים במטבח, הם סוגרים פינה והם גם לגמרי יכולים להיות ארוחה.
הקרקרים האלה עשירים בסיבים תזונתיים, עשירים בחלבון ודלי פחמימה.
הם דרך נפלאה לשלב את הקטניות בעוד ארוחה ביום, וכל ארוחה בה יש קטניות היא חגיגה תזונתית.
תנו לעצמכם משהו קטן, בריא וטוב, מינימום זמן עבודה והם אצלכם במטבח.
בואו נכין קרקרים שיפנקו אותנו שבוע שלם.
ימים מאושרים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 כוס קמח עדשים כתומות
-
1/4 כוס מים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 שן שוםאו כפית אבקת שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אורגנו יבשלא חובה
-
1/2 כוס שומשום שחוראו שומשום לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפיה.
- שמים בבלנדר או בקערה ביצים, מים, שמן, קמח עדשים ותבלינים. מעבדים או מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה ללא גושי קמח עדשים.
- מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
- משטחים את הבלילה דק מאוד על על גבי 2 תבניות אפייה.
- אופים כ-15-20 דקות עד שהקרקר יבש וכשנוקשים עליו עם האצבע יש רעש חלול.
- מצננים מעט ושוברים לחתיכות בגודל רצוי.
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? טוחנים בבלנדר או במעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות. במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- אני ממליצה לטחון בבלנדר את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
- ניתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו, פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה
- ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 5 ימים בטמפרטורת החדר
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
328.5
קק״ל
1314.2
קק״ל
פחמימות
5.2
גרם
20.7
גרם
שומן
30.0
גרם
120.1
גרם
נתרן
557.0
מ״ג
2227.9
מ״ג
חלבון
11.0
גרם
44.1
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
8.8
גרם
שומן רווי
5.1
גרם
20.5
גרם
כולסטרול
253.2
מ״ג
1012.8
מ״ג
סידן
37.6
מ״ג
150.4
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
3.7
מ״ג
אשלגן
85.9
מ״ג
343.7
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
2.5
מ״ג
תגובות (5)
אפיה על צד אחד – כ 30 דקות ואז על צד שני כ 20 דקות נוספות ו… פריך? רק בתאור של מפרסמת המתכון.
היי, יש לשטח את הבלילה הכי דק שאפשר כל גבי נייר אפייה ולאפות כ-15 דקות בלבד עד שהבלילה מתייבשת. הסוד הוא בשיטוח דקיק של התערובת. בהצלחה (:
לא מוצלח לצערי, יצא ממש מוזר בטעם, ואני מאוד אוהבת קמח עדשים! בזבוז של מוצרים לא זולים, חבל…
לדעתי יש טעות במתכון וצריך להיות ביצה אחת ולא 4 ביצים
התערובת יצאה ממש נוזלית. מה לעשות?