מוסיפים צבע ליום הזה עם מתכון מזין וטעים של קרקר עדשים כתומות

אסי רוז מכינה קרקר עדשים כתומות שכולו בריאות. קרקר ממכר, עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבון ודל פחמימה. דרך מצוינת לשלב עוד קטנייה במשך היום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

לקרקרים יש אופי ממכר, הקריספיות בשילוב עם הטעמים העוצמתיים והשיגעון שקורה לנו בפה גורמים לליבנו להישבות בקסמם.

אני אוהבת שיש לי תמיד צנצנת קרקרים טובים במטבח, הם סוגרים פינה והם גם לגמרי יכולים להיות ארוחה.

הקרקרים האלה עשירים בסיבית תזונתיים, עשירים בחלבון ודלי פחמימה.

הם דרך נפלאה לשלב את הקטניות בעוד ארוחה ביום, וכל ארוחה בה יש קטנית היא חגיגה תזונתית.

תנו לעצמכם משהו קטן, בריא וטוב, מינימום זמן עבודה והם אצלכם במטבח.

בואו נכין קרקרים שיפנקו אותנו שבוע שלם.

ימים מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפיה. 
  2. שמים בבלנדר או בקערה ביצים, מים, שמן, קמח עדשים ותבלינים. מעבדים או מערבבים היטב לעיסה דביקה ואחידה ללא גושי קמח עדשים. 
  3. מוסיפים את השומשום ומערבבים היטב.
  4. משטחים את הבלילה דק מאוד על על גבי 2 תבניות אפייה.
  5. אופים כ-15-20 דקות עד שהקרקר יבש וכשנוקשים עליו עם האצבע יש רעש חלול.
  6. מצננים מעט ושוברים לחתיכות בגודל רצוי.

הערות

  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? טוחנים בבלנדר או במעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות. במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • אני ממליצה לטחון בבלנדר את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה
  • ניתן להחליף את התוספות בכל תוספת שתרצו, פשתן, זרעי צ'יה, שומשום מלא, שומשום לבן, גרעיני חמנייה
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 5 ימים בטמפרטורת החדר
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 309.4 קק״ל 1237.7 קק״ל
פחמימות 5.2 גרם 20.7 גרם
שומן 27.7 גרם 110.9 גרם
נתרן 474.1 מ״ג 1896.5 מ״ג
חלבון 11.0 גרם 44.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרם
שומן רווי 4.9 גרם 19.5 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 39.4 מ״ג 157.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 90.7 מ״ג 362.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    Merav Mizrahy

    לא מוצלח לצערי, יצא ממש מוזר בטעם, ואני מאוד אוהבת קמח עדשים! בזבוז של מוצרים לא זולים, חבל…

    Avatar
    יעל

    לדעתי יש טעות במתכון וצריך להיות ביצה אחת ולא 4 ביצים

    Avatar
    יעל

    התערובת יצאה ממש נוזלית. מה לעשות?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody