
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל5 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
1 חזה הודו נקבה (פרפר) בינוני
-
1 כף שמן זיתכרם אחינועם לשימון התבנית
מרינדה
-
2 כפות חרדל גרגירים(ככל שתשימו יותר חרדל הפסטרמה תצא יותר פיקנטית)
-
2 כפות דבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל יבש חריףפלפל שאטה גרוס (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דק
טחינה סלק
-
1 סלק מבושל בוואקום גדול
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 לימון גדולסחוט
-
1/2 כוס מים קרים
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- משמנים קלות תבנית מלבנית. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומורחים את הבשר מכל צדדיו. משרים את הבשר במרינדה - לפחות שעה (אפשר גם ללילה שלם).
- כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את התבנית מהמקרר, בכדי שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. אם הבשר הפריש נוזלים (וזה יכול לקרות, בעיקר אם השרינו אותו למשך הלילה) - נפטרים מהם.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכסים את התבנית בסנו סושי - נייר אלומיניום ומהדקים היטב. צולים כשעה. לאחר שעה בודקים אם הנתח מוכן (אפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנה מהאמצע). אם לא, צולים 5 דקות נוספות. נותנים לנתח “לנוח” מחוץ לתנור 10 דקות לפני שאוכלים.
- אפשר לאכול את הנתח בעודו חם, אבל הכי כיף לחכות שיתקרר ולפרוס לפרוסות דקות כדי שתהיה לנו פסטרמה לכל השבוע. אפילו שאצלנו זה נגמר תוך יומיים
- מומלץ להגיש בתוך לחם לבן עם טחינה סלק/פסטו וירקות.
- טחינה סלק: מכניסים את כל המצרכים לבלנדר מוט-בראון (מתחילים עם 1/3 כוס מים קרים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- פסטו בזיליקום: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון- בראון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
הום מייד פסטרמה. צילום: שניר גוואטה
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
355.8
קק״ל
2134.9
קק״ל
פחמימות
10.4
גרם
62.4
גרם
שומן
31.1
גרם
186.4
גרם
נתרן
619.4
מ״ג
3716.3
מ״ג
חלבון
10.7
גרם
64.1
גרם
סיבים תזונתיים
2.5
גרם
15.3
גרם
שומן רווי
4.5
גרם
26.7
גרם
כולסטרול
18.1
מ״ג
108.5
מ״ג
סידן
81.8
מ״ג
490.7
מ״ג
ברזל
2.5
מ״ג
14.8
מ״ג
אשלגן
423.2
מ״ג
2539.4
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
7.8
מ״ג
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- בשר
- המתכונים הפייבוריטים
- כריכים
- מנות ראשונות
- מתכוני עוף
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים ללא לקטוז
- סנו-סושי
- פיקניק
תגובות (0)