נגמרה הפסטרמה בסופר? פסטרמה הום-מייד בכריך

כריך טוב הוא אומנות, תמרה ועומר מכינים את הכריך המושלם עם פסטרמה ביתית וממרחים עם מתכון קל ומהיר להכנה, אז מה יש בכריך המושלם שלכם?
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מרינדה

פסטו הום מייד

טחינה סלק

אופן הכנה

  1. משמנים קלות תבנית מלבנית. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומורחים את הבשר מכל צדדיו. משרים את הבשר במרינדה - לפחות שעה (אפשר גם ללילה שלם).
  2. כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את התבנית מהמקרר, בכדי שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. אם הבשר הפריש נוזלים (וזה יכול לקרות, בעיקר אם השרינו אותו למשך הלילה) - נפטרים מהם.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף- סנו ומהדקים היטב. צולים כשעה. לאחר שעה בודקים אם הנתח מוכן (אפשר פשוט לחתוך חתיכה קטנה מהאמצע). אם לא, צולים 5 דקות נוספות. נותנים לנתח “לנוח” מחוץ לתנור 10 דקות לפני שאוכלים.
  4. אפשר לאכול את הנתח בעודו חם, אבל הכי כיף לחכות שיתקרר ולפרוס לפרוסות דקות כדי שתהיה לנו פסטרמה לכל השבוע. אפילו שאצלנו זה נגמר תוך יומיים
  5. מומלץ להגיש בתוך לחם לבן עם טחינה סלק/פסטו וירקות.
  6. טחינה סלק: מכניסים את כל המצרכים לבלנדר מוט-בראון (מתחילים עם 1/3 כוס מים קרים) וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  7. פסטו בזיליקום: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון- בראון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

    הום מייד פסטרמה. צילום: שניר גוואטה
    הום מייד פסטרמה. צילום: שניר גוואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 340.9 קק״ל 2045.7 קק״ל
פחמימות 10.4 גרם 62.4 גרם
שומן 29.5 גרם 176.7 גרם
נתרן 605.1 מ״ג 3630.9 מ״ג
חלבון 10.8 גרם 64.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.3 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 25.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
סידן 78.9 מ״ג 473.1 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
אשלגן 337.8 מ״ג 2026.9 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody