נודי ריקוטה ותרד – כופתאות גבינה רכות כמו עננים

באיטליה קוראים להן נודי, אבל אנחנו פשוט קוראים להן בצקניות גבינה ותרד רכות בטירוף ברוטב חמאה ומרווה. מאיר אדוני מבשל את האוכל הכי מנחם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    14 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קרם תרד

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הנודי: מערבבים בקערה את הריקוטה עם הסולת, החלמונים, הפרמזן, אגוז המוסקט והמלח. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  2. בעזרת הידיים, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג. מעבירים לקערה עם קמח הפסטה, מכסים אותם כליל ומעבירים למקרר ל-12 שעות. לפני הבישול, מסננים מהקמח ושומרים בקירור עד הבישול.
  3. מכינים את קרם התרד: קולפים את השום ופורסים דק.
  4. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום והתרד ומטגנים עד שהוא מתרכך ו”נובל”.
  5. מתבלים באגוז מוסקט ובמלח, מורידים מהאש ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר. טוחנים לקרם חלק. מסננים במסננת דקה ומניחים בצד עד להגשה.
  6. מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב במחבת ומחממים עד להמסת החמאה. מוסיפים את כדורי הנודי ומערבבים בעדינות, עד שהחמאה עוטפת אותם. טועמים ואם צריך מתקנים את התיבול. מסירים מהאש.
  7. מניחים בצלחת הגשה את קרם התרד, מעליו את כדורי הנודי ואת הרוטב. מגישים חם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1041.2 קק״ל 6247.1 קק״ל
פחמימות 142.4 גרם 854.4 גרם
שומן 37.8 גרם 227.0 גרם
נתרן 1150.6 מ״ג 6903.6 מ״ג
חלבון 34.2 גרם 205.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.1 גרם
שומן רווי 22.3 גרם 133.8 גרם
כולסטרול 160.6 מ״ג 963.3 מ״ג
סידן 616.9 מ״ג 3701.5 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״ג
אשלגן 383.4 מ״ג 2300.5 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 10.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody