נודי ריקוטה ותרד – כופתאות גבינה רכות כמו עננים

באיטליה קוראים להן נודי, אבל אנחנו פשוט קוראים להן בצקניות גבינה ותרד רכות בטירוף ברוטב חמאה ומרווה. מאיר אדוני מבשל את האוכל הכי מנחם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    14 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

מצרכים

נודי

  • 400 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 100 גרם סולת
  • 2 חלמונים L
  • 100 גרם גבינת פרמזן
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • 1 ק"ג קמח פסטה

קרם תרד

  • 100 גרם חמאה
  • 4 שיני שום
  • 300 גרם עלי תרד
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 קורט אגוז מוסקט

רוטב

  • 1 כף גרידת לימון
  • 6 עלי מרווה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מכינים את הנודי: מערבבים בקערה את הריקוטה עם הסולת, החלמונים, הפרמזן, אגוז המוסקט והמלח. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  2. בעזרת הידיים, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג. מעבירים לקערה עם קמח הפסטה, מכסים אותם כליל ומעבירים למקרר ל-12 שעות. לפני הבישול, מסננים מהקמח ושומרים בקירור עד הבישול.
  3. מכינים את קרם התרד: קולפים את השום ופורסים דק.
  4. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום והתרד ומטגנים עד שהוא מתרכך ו”נובל”.
  5. מתבלים באגוז מוסקט ובמלח, מורידים מהאש ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר. טוחנים לקרם חלק. מסננים במסננת דקה ומניחים בצד עד להגשה.
  6. מכינים את הרוטב: שמים את כל רכיבי הרוטב במחבת ומחממים עד להמסת החמאה. מוסיפים את כדורי הנודי ומערבבים בעדינות, עד שהחמאה עוטפת אותם. טועמים ואם צריך מתקנים את התיבול. מסירים מהאש.
  7. מניחים בצלחת הגשה את קרם התרד, מעליו את כדורי הנודי ואת הרוטב. מגישים חם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1041.2 קק״ל 6247.1 קק״ל
פחמימות 142.4 גרם 854.4 גרם
שומן 37.8 גרם 227.0 גרם
נתרן 1150.6 מ״ג 6903.6 מ״ג
חלבון 34.2 גרם 205.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 15.1 גרם
שומן רווי 22.3 גרם 133.8 גרם
כולסטרול 160.6 מ״ג 963.3 מ״ג
סידן 616.9 מ״ג 3701.5 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״ג
אשלגן 383.4 מ״ג 2300.5 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 10.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody