דן דן נודלס עם בשר טחון, חמאת בוטנים וצ’ילי

איילת הירשמן מכינה מנת אטריות אסיאתית של דן דן נודלס - אטריות עם בשר טחון מוקפצות ברוטב חמאת בוטנים וצ'ילי מתוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. ממלאים סיר בינוני במים ובמעט מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. מגררים או קוצצים דק את הג’ינג’ר. קוצצים דק את הצ’ילי והבצל הירוק.
  3. בווק גדול או מחבת ברזל שמים את השמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב מתמיד מעל להבה גבוהה, תוך שמפוררים אותו, עד שהבשר משנה את צבעו, בערך 4 דקות.
  5. מוסיפים את הג’ינג’ר והפלפל החריף ומערבבים. מטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
  6. מוסיפים את ציר העוף או המים, רוטב הצ’ילי המתוק, רוטב הסויה, חמאת הבוטנים, פלפל סצ’ואן וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 7-8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.
  7. מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעזרת מלקחיים או שתי כפות. מתקנים את התיבול ומערבבים שוב.
  8. מעבירים לקערות הגשה ומוסיפים בצל ירוק. מגישים מיד.

הערות

  • אם אין ציר עוף, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
  • פלפל סצ'ואן ניתן לקנות בחנויות תבלינים מתמחות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 698.9 קק״ל 2795.5 קק״ל
פחמימות 26.8 גרם 107.2 גרם
שומן 47.7 גרם 190.9 גרם
נתרן 1326.3 מ״ג 5305.3 מ״ג
חלבון 42.1 גרם 168.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.3 גרם
שומן רווי 12.8 גרם 51.2 גרם
כולסטרול 108.9 מ״ג 435.4 מ״ג
סידן 44.0 מ״ג 176.1 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״ג
אשלגן 699.9 מ״ג 2799.4 מ״ג
אבץ 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody