נולד פה להיט! בטטה במילוי אורז וירקות מוגש עם יוגורט עיזים

אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה? הנה רעיון לארוחה קלילה, טעימה, בריאה ומזינה שגם פשוט להכין וגם ממש, אבל ממש כיף לאכול: בטטה במילוי אורז וירקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בטטות

אורז

רוטב יוגורט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  2. מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסיקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
  3. מכינים את האורז: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  4. מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהמים בסיר מתאדים. מוסיפים את העדשים או החומוס וסוגרים את הסיר לעשר דקות.
  7. כעבור עשר דקות מוסיפים מלח, פלפל, כמון ועשבי תיבול ומערבבים היטב.
  8. מכינים רוטב יוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם עירית ומלח ומערבבים.
  9. מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מהאורז ומוזגים רוטב יוגורט בנדיבות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 497.3 קק״ל 1989.4 קק״ל
פחמימות 78.1 גרם 312.4 גרם
שומן 13.0 גרם 52.1 גרם
נתרן 1316.6 מ״ג 5266.4 מ״ג
חלבון 14.6 גרם 58.5 גרם
סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.7 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 121.9 מ״ג 487.8 מ״ג
ברזל 4.9 מ״ג 19.4 מ״ג
אשלגן 895.8 מ״ג 3583.3 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אלית

    איזה מתכון מושלם!!!! ינוסה ממש בקרוב!!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! בהצלחה ושתפי בתמונה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody