רקע דוד משה

ניוקי עננים מארבעה מרכיבים!

מנה קלילה ומשביעה של ניוקי עננים רכים ונימוחים בפה, מארבעה מרכיבים בסיסיים שיש לכולנו בבית. אפשר לאכול אותם כמו שהם עם פרמזן מעל, או ברוטב המועדף עליכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-34 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מה יכול להיות יותר משמח מניוקי מתפוחי אדמה במרקם עננים? אם יורד קצת גשם בחלון זה ממש מושלם. מעין טרודל סידרה לנו ארוחת ערב נפלאה, כזו שמסתדרת עם קצת טיפטוף בחלון ואיזו סדרה בנטפליקס (את חזרות כבר ראיתם? ואת בריג’סטון?).

ואל תשכחו לספר לנו איך יצא, אנחנו ומעין טורדל מחכים!

ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל
ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה השלמים בקליפתם עד להתרככות.
  2. מסננים את המים ומצננים עד שניתן לגעת בהם ביד.
  3. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בעדינות לפירה.
  4. יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה ביצה, מלח וכוס קמח.
  5. מעבדים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח, עד חצי כוס. מעבדים רק עד כדי איחוד ולא יותר מזה.
  6. מרתיחים מים בסיר גדול. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ובעזרת מספריים “גוזרים” את הניוקי לתוך מים רותחים.
  7. הניוקי מוכנים כשהם צפים. מעבירים אותם בכף מחוררת לרוטב שאוהבים ומגישים עם פרמזן.
    ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל
    ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל

     

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 197.6 קק״ל 790.3 קק״ל
פחמימות 35.3 גרם 141.3 גרם
שומן 2.8 גרם 11.1 גרם
נתרן 1986.6 מ״ג 7946.2 מ״ג
חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
סידן 15.8 מ״ג 63.1 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 72.2 מ״ג 288.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    קארין נ

    במידה ולא מוצאת את הזן הספציפי של התפוח אדמה במה ניתן להחליף?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין מתפוחי אדמה מסוג אחר, רצוי שהקליפה תהיה אדומה (בדרך כלל אלו זנים עם פחות נוזלים). בהצלחה!