רקע דוד משה

ניוקי עננים מארבעה מרכיבים!

מנה קלילה ומשביעה של ניוקי עננים רכים ונימוחים בפה, מארבעה מרכיבים בסיסיים שיש לכולנו בבית. אפשר לאכול אותם כמו שהם עם פרמזן מעל, או ברוטב המועדף עליכם
מנה קלילה ומשביעה של ניוקי עננים רכים ונימוחים בפה, מארבעה מרכיבים בסיסיים שיש לכולנו בבית. אפשר לאכול אותם כמו שהם עם פרמזן מעל, או ברוטב המועדף עליכם
  • מעין טרודל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-34 דק׳
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 197.6 קק״ל 790.3 קק״ל
    פחמימות 35.3 גרם 141.3 גרם
    שומן 2.8 גרם 11.1 גרם
    נתרן 1986.6 מ״ג 7946.2 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 15.8 מ״ג 63.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 72.2 מ״ג 288.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-34 דק׳
  • קלוריות
    198
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 197.6 קק״ל 790.3 קק״ל
    פחמימות 35.3 גרם 141.3 גרם
    שומן 2.8 גרם 11.1 גרם
    נתרן 1986.6 מ״ג 7946.2 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 15.8 מ״ג 63.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 72.2 מ״ג 288.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    סגור

מה יכול להיות יותר משמח מניוקי מתפוחי אדמה במרקם עננים? אם יורד קצת גשם בחלון זה ממש מושלם. מעין טרודל סידרה לנו ארוחת ערב נפלאה, כזו שמסתדרת עם קצת טיפטוף בחלון ואיזו סדרה בנטפליקס (את חזרות כבר ראיתם? ואת בריג’סטון?).

ואל תשכחו לספר לנו איך יצא, אנחנו ומעין טורדל מחכים!

ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל
ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה השלמים בקליפתם עד להתרככות.
  2. מסננים את המים ומצננים עד שניתן לגעת בהם ביד.
  3. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים בעדינות לפירה.
  4. יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה ביצה, מלח וכוס קמח.
  5. מעבדים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים בהדרגה עוד קמח, עד חצי כוס. מעבדים רק עד כדי איחוד ולא יותר מזה.
  6. מרתיחים מים בסיר גדול. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ובעזרת מספריים “גוזרים” את הניוקי לתוך מים רותחים.
  7. הניוקי מוכנים כשהם צפים. מעבירים אותם בכף מחוררת לרוטב שאוהבים ומגישים עם פרמזן.
    ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל
    ניוקי עננים. צילום: מעיין טרודל

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ניוקי עננים מארבעה מרכיבים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    טלי

    רשום לבשל עם הקליפה..לא מרגישים אחר כך את הקליפה בפה???

      Avatar
      Foody Foody

      בסעיף 3 לאופן ההכנה כתוב שלאחר הריכוך מקלפים את תפוחי האדמה.

    Avatar
    קארין נ

    במידה ולא מוצאת את הזן הספציפי של התפוח אדמה במה ניתן להחליף?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין מתפוחי אדמה מסוג אחר, רצוי שהקליפה תהיה אדומה (בדרך כלל אלו זנים עם פחות נוזלים). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות