רקע הנמל מעודכן

נפלאות ומשביעות: לביבות תפוחי אדמה ועדשים שחורות

בא לכם לשדרג את הלביבות הקלאסיות שכולנו מכירים? מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות עם תוספת בריאה ועשירה של עדשים שחורות
בא לכם לשדרג את הלביבות הקלאסיות שכולנו מכירים? מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות עם תוספת בריאה ועשירה של עדשים שחורות
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.4 קק״ל 3668.0 קק״ל
    פחמימות 14.6 גרם 292.2 גרם
    שומן 12.0 גרם 239.3 גרם
    נתרן 159.8 מ״ג 3195.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 99.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 53.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 27.6 גרם
    כולסטרול 52.0 מ״ג 1040.1 מ״ג
    סידן 25.2 מ״ג 504.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 57.0 מ״ג 1140.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 183.4 קק״ל 3668.0 קק״ל
    פחמימות 14.6 גרם 292.2 גרם
    שומן 12.0 גרם 239.3 גרם
    נתרן 159.8 מ״ג 3195.6 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 99.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 53.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 27.6 גרם
    כולסטרול 52.0 מ״ג 1040.1 מ״ג
    סידן 25.2 מ״ג 504.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 57.0 מ״ג 1140.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
ניצן סוסיד
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עדשים

לביבות

מטבל


אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים: בסיר מרתיחים את העדשים ביחד עם מים ומלח במשך 20 דקות עד שהעדשים התרככו ורוב המים התאדו ונספגו בעדשים (אם נשאר טיפה מים אפשר לסנן את העדשים).
  2. בפומפיה מגררים תפוחי אדמה ובצל. מוסיפים לקערה ביצים, פטרוזיליה, קמח, עדשים שחורות מבושלות, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  3. שמים במחבת נייר אפייה עגול, יוצקים שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים. מטגנים את הלביבות כ3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומתבשלות לגמרי.
  4. מכינים את המטבל: בקערה מערבבים יוגורט, סומק ונענע, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נפלאות ומשביעות: לביבות תפוחי אדמה ועדשים שחורות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    חנה אדלר

    שלום ניצן, אפשר לאפות את הלביבות?

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט, רק לשמן את התבנית ולרסס קצת ספריי שמן זית מעל

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות