נפלאות ומשביעות: לביבות תפוחי אדמה ועדשים שחורות
בא לכם לשדרג את הלביבות הקלאסיות שכולנו מכירים? מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות עם תוספת בריאה ועשירה של עדשים שחורות
בא לכם לשדרג את הלביבות הקלאסיות שכולנו מכירים? מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות עם תוספת בריאה ועשירה של עדשים שחורות
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.4 קק״ל 3668.0 קק״לפחמימות 14.6 גרם 292.2 גרםשומן 12.0 גרם 239.3 גרםנתרן 159.8 מ״ג 3195.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 99.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 53.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 27.6 גרםכולסטרול 52.0 מ״ג 1040.1 מ״גסידן 25.2 מ״ג 504.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 57.0 מ״ג 1140.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות183
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 183.4 קק״ל 3668.0 קק״לפחמימות 14.6 גרם 292.2 גרםשומן 12.0 גרם 239.3 גרםנתרן 159.8 מ״ג 3195.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 99.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 53.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 27.6 גרםכולסטרול 52.0 מ״ג 1040.1 מ״גסידן 25.2 מ״ג 504.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 57.0 מ״ג 1140.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 183 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עדשים
-
1 כוס עדשים שחורותשטופות היטב ומסוננות
-
2 1/2 כוסות מים
-
1/4 כפית מלח דק
לביבות
-
5 תפוחי אדמה לטיגון בינונייםמגוררים גס
-
1 בצל בינונימגורר גס
-
4 ביצים M
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 כפות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
מטבל
-
1 גביע יוגורט יווני 7%
-
1/2 כפית סומאק
-
2 כפות נענעקצוצה
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים: בסיר מרתיחים את העדשים ביחד עם מים ומלח במשך 20 דקות עד שהעדשים התרככו ורוב המים התאדו ונספגו בעדשים (אם נשאר טיפה מים אפשר לסנן את העדשים).
- בפומפיה מגררים תפוחי אדמה ובצל. מוסיפים לקערה ביצים, פטרוזיליה, קמח, עדשים שחורות מבושלות, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- שמים במחבת נייר אפייה עגול, יוצקים שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים. מטגנים את הלביבות כ3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומתבשלות לגמרי.
- מכינים את המטבל: בקערה מערבבים יוגורט, סומק ונענע, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים: בסיר מרתיחים את העדשים ביחד עם מים ומלח במשך 20 דקות עד שהעדשים התרככו ורוב המים התאדו ונספגו בעדשים (אם נשאר טיפה מים אפשר לסנן את העדשים).
- בפומפיה מגררים תפוחי אדמה ובצל. מוסיפים לקערה ביצים, פטרוזיליה, קמח, עדשים שחורות מבושלות, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- שמים במחבת נייר אפייה עגול, יוצקים שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים. מטגנים את הלביבות כ3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומתבשלות לגמרי.
- מכינים את המטבל: בקערה מערבבים יוגורט, סומק ונענע, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום ניצן, אפשר לאפות את הלביבות?
בהחלט, רק לשמן את התבנית ולרסס קצת ספריי שמן זית מעל