רקע הנמל מעודכן

סורפרייז! עוגיות אמסטרדם משודרגות עם הפתעות

כאילו שעוגיות אמסטרדם לא מספיק מושחתות גם כך, מצאנו דרך לשדרג את העוגיות הנהדרות האלה עוד יותר! חוץ מהפתעת השוקולד הלבן, מסתתרות בתוכן גם חתיכות מרשמלו קטנות. מומלץ לאכול את העוגיות כשהן עדיין חמימות וכל המילוי פורץ מבפנים כמו לבה מתוקה ונהדרת
כאילו שעוגיות אמסטרדם לא מספיק מושחתות גם כך, מצאנו דרך לשדרג את העוגיות הנהדרות האלה עוד יותר! חוץ מהפתעת השוקולד הלבן, מסתתרות בתוכן גם חתיכות מרשמלו קטנות. מומלץ לאכול את העוגיות כשהן עדיין חמימות וכל המילוי פורץ מבפנים כמו לבה מתוקה ונהדרת
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    196
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 196.2 קק״ל 5885.9 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 1954.7 גרם
    שומן 48.6 גרם 1459.1 גרם
    נתרן 174.7 מ״ג 5240.8 מ״ג
    חלבון 43.3 גרם 1298.3 גרם
    סיבים תזונתיים 42.2 גרם 1265.3 גרם
    שומן רווי 45.2 גרם 1355.6 גרם
    כולסטרול 77.0 מ״ג 2311.4 מ״ג
    סידן 51.3 מ״ג 1538.2 מ״ג
    ברזל 41.3 מ״ג 1238.1 מ״ג
    אשלגן 117.1 מ״ג 3512.0 מ״ג
    אבץ 41.4 מ״ג 1243.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    196
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 196.2 קק״ל 5885.9 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 1954.7 גרם
    שומן 48.6 גרם 1459.1 גרם
    נתרן 174.7 מ״ג 5240.8 מ״ג
    חלבון 43.3 גרם 1298.3 גרם
    סיבים תזונתיים 42.2 גרם 1265.3 גרם
    שומן רווי 45.2 גרם 1355.6 גרם
    כולסטרול 77.0 מ״ג 2311.4 מ״ג
    סידן 51.3 מ״ג 1538.2 מ״ג
    ברזל 41.3 מ״ג 1238.1 מ״ג
    אשלגן 117.1 מ״ג 3512.0 מ״ג
    אבץ 41.4 מ״ג 1243.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
מלי זיידמן
X

14 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אפייה


אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות. מערבבים היטב.
  2. מכניסים למיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם להשתמש במיקסר חשמלי ידני וקערה) את הסוכר הלבן, הסוכר החום כהה, תמצית הווניל, המלח והביצים. מעבדים במשך כ-5 דקות עד שהתערובת אחידה וקרמית.
  3. מוסיפים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והשוקולד המומס ומערבלים היטב, עד לקבלת תערובת הומוגנית במרקם מוצק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  5. חותכים בעזרת סכין או מספריים כל מרשמלו ל-4 חלקים.
  6. מוציאים מהמקרר את תערובת העוגיות ויוצרים 30-32 כדורים.
  7. כעת משטחים על כף היד את הכדור ומטמינים בו 2 מטבעות שוקולד וחתיכה של מרשמלו (אפשר גם להטמין אפילו שתי חתיכות מרשמלו, אנחנו לא נעצור אתכם).
  8. סוגרים את העוגייה בחזרה לצורת כדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט את הכדור בעזרת היד.
  9. מפזרים סוכריות לקישוט מעל העוגיות.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות.
  11. העוגיות יוצאות רכות מאוד מהתנור, וזה בסדר. הן מתייצבות אחרי 5 דקות מסיום האפייה, לכן אל תאפו אותן יותר זמן מהדרוש.
  12. הכי כיף לאכול את העוגיות בעודן חמות, אך בזהירות, כדי לא לקבל כוויה.

    עוגיות אמסטרדם 1
    עוגיות אמסטרדם של הלייף! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סורפרייז! עוגיות אמסטרדם משודרגות עם הפתעות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      50 גרם, חצי חבילה

      Avatar
      אורה

      מתכון אליפות! פעם שניה שאני מכינה, יוצא כל כך טעים, פריך! יש דרך לגרום לעוגיות להראות פחות סדוקות? הן יוצאות סדוקות ונראות יבשות, למרות שהן לא

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורה, שמחה לשמוע. אם רוצה שיראו פחות סדוקות ניתן להוציא אותן מאפיה מעט מוקדם יותר

    Avatar
    אלבז שולמית

    ראיתי התגרתי רוצה לקבל מתכונים תודה

קטגוריות

טכניקות