סושי מתוק עם פירות של שי-לי ליפא

את המתכון הזה אתם חייבים להכין בפעם הבאה שאתם מארחים - סושי מתוק שיפתיע את כולם, עם קוקוס קלוי ופירות עונתיים צבעוניים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תיבול לאורז

אורז

פירות

אופן הכנה

  1. מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
  2. מכינים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת.
  3. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
  4. בינתיים מכינים את הקוקוס: מחממים מחבת קטנה על להבה בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן ומטגנים את הקוקוס כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהקוקוס זהוב קלות (נזהרים שלא יישרף).
  5. פורסים את הקיווי והנקטרינה לפרוסות דקיקות.
  6. מרכיבים את הסושי ומגישים: מחלקים את האורז הדביק ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ויוצרים ממנו צורה אובלית של ניגירי. טובלים את החלק התחתון של כל ניגירי בקוקוס, מורחים מעל במעט דבש ומסדרים על כל ניגירי 3 פירות (קיווי, פטל וקלמנטינה).

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 44.1 קק״ל 529.4 קק״ל
פחמימות 5.6 גרם 67.7 גרם
שומן 2.3 גרם 27.5 גרם
נתרן 67.2 מ״ג 806.6 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 4.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 23.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 5.1 מ״ג 60.7 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 2.3 מ״ג
אשלגן 59.7 מ״ג 715.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody