סטייק אנטריקוט עם תפוחי אדמה ופטריות

ישראל אהרוני מכין סטייק אנטריקוט עם תוספת נהדרת של תפוחי אדמה שחומים ופטריות מוקפצות. בואו ללמוד איך מכינים סטייק מושלם בקלי קלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה. מסננים וחותכים לקוביות גדולות. קוצצים את הטימין, קולפים ופורסים את הבצל והשום. חותכים את הפטריות לפרוסות.
  2. מפזרים מעל נתחי הבשר מלח, פלפל וטימין.
  3. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל ועלי טימין עד שהם משחימים. מערבבים מידי פעם.
  4. מכינים את הסטייקים: מחממים מחבת פסים ומשמנים אותה (ניתן להעזר בנייר סופג לפיזור אחיד של השמן). מניחים את הסטייקים עם הצד המתובל כלפי מטה ומתבלים גם את החלק העליון. מטגנים את הסטייקים משני הצדדים למידה רצויה, כ-3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות נוספות.
  5. מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, פטריות, מלח, פלפל וטימין, עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן. מוסיפים את היין האדום וממשיכים לבשל עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
  6. מגישים את הסטייקים לצד תפוחי האדמה והפטריות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 939.5 קק״ל 1878.9 קק״ל
פחמימות 15.0 גרם 29.9 גרם
שומן 69.9 גרם 139.9 גרם
נתרן 4663.3 מ״ג 9326.6 מ״ג
חלבון 42.6 גרם 85.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.8 גרם
שומן רווי 14.1 גרם 28.2 גרם
כולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״ג
סידן 78.7 מ״ג 157.5 מ״ג
ברזל 5.3 מ״ג 10.6 מ״ג
אשלגן 1117.7 מ״ג 2235.3 מ״ג
אבץ 7.1 מ״ג 14.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עדי שיקלי

    טעים ומושלם!

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody