סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה

מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1553
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 38.3 גרם
    שומן 130.7 גרם 130.7 גרם
    נתרן 1357.6 מ״ג 1357.6 מ״ג
    חלבון 105.8 גרם 105.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
    שומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרם
    כולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    סידן 299.9 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״ג
    אשלגן 1826.8 מ״ג 1826.8 מ״ג
    אבץ 35.2 מ״ג 35.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1553
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 38.3 גרם
    שומן 130.7 גרם 130.7 גרם
    נתרן 1357.6 מ״ג 1357.6 מ״ג
    חלבון 105.8 גרם 105.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
    שומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרם
    כולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    סידן 299.9 מ״ג 299.9 מ״ג
    ברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״ג
    אשלגן 1826.8 מ״ג 1826.8 מ״ג
    אבץ 35.2 מ״ג 35.2 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
מערכת Foody
X

25 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לטחינה:

לקציצת הבשר:

לקישוט:


אופן הכנה

סינייה 77
כל מה שצריך כדי להכין סינייה צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  2. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב (אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם). 
  3. מכינים את הבשר: מערבים בקערה את  בשר הבקר עם בשר הכבש, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים. 
  4. מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים על בסיס המחבת לעובי של כ-1 ס”מ. משאירים שוליים של 1 ס”מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן המחבת). 
  5. מכניסים לתנור לעשר דקות. 
  6. מוציאים מהתנור ושופכים בזהירות את נוזל השומן שהצטבר בשולי הבשר.
    סינייה עם טחינה
    מוזגים את הטחינה על הבשר צילום: שניר גואטה

     

  7. מוזגים על הבשר את הטחינה (בנדיבות כך שתכסה את כל הבשר). 
  8. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5-7 דקות ומגישים. 
  9. מפזרים מעל הסינייה פטרוזיליה טרייה ואם רוצים גם צנוברים ושקדים קלויים.

    סינייה 666
    מפזרים על הסינייה החמה פטרוזיליה קצוצה צילום: שניר גואטה

 

הערות

  • ניתן להכין קציצות קטנות במקום קציצה אחת גדולה.
  • אפשר לפרוס עגבניות ובצלים ולהניח את הקציצה מעליהם ולאפות יחד. טעים טעים!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות