סלט אטריות שעועית אסיאתי עם הודו וירקות

שי-לי ליפא מכינה סלט אטריות שעועית אסיאתי שאי אפשר להפסיק לאכול, עם הודו מוקפץ וירקות טריים. אופציה בריאה לארוחת צהריים קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות. מסננים. קוצצים גס את הצ’ילי ודק את הבצל. חותכים את הפלפל והעגבניות לרצועות בעובי 1/2 ס”מ. פורסים את הבצל הירוק לקטעים באורך 3 ס”מ. קוצצים את השום, הכוסברה והבוטנים.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים 1/2 מהרוטב לקערית ושומרים להמשך.
  3. יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים ל-10 שניות ומעבירים למסננת. מעבירים את האטריות המסוננות לקערה הגדולה (עם 1/2 מהרוטב) ומערבבים.
  4. מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וההודו ומבשלים כ-1-2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
  5. מוסיפים לווק את הצ’ילי, הבצל והפלפל האדום ומקפיצים כ-3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
  6. מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים את העגבניות, הבצל הירוק, האטריות והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הכוסברה והבוטנים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 501.9 קק״ל 2007.4 קק״ל
פחמימות 45.8 גרם 183.1 גרם
שומן 53.0 גרם 211.9 גרם
נתרן 2093.0 מ״ג 8372.2 מ״ג
חלבון 18.5 גרם 74.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרם
שומן רווי 4.9 גרם 19.7 גרם
כולסטרול 15.4 מ״ג 61.5 מ״ג
סידן 72.2 מ״ג 288.9 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 681.4 מ״ג 2725.6 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody