סלט קיסר אמיתי עם קרוטונים ביתיים

קלאסיקה עולמית: סלט קיסר עם רוטב אליפות ממש כמו במסעדות. שי-לי ליפא מגלה לכם איך להכין את הרוטב הכי טעים לסלט הכי פופולרי
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

קרוטונים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מכינים את הקרוטונים: פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  2. מערבבים פרוסות בגט ושמן זית בקערה. מסדרים בתבנית בשכבה אחת.
  3. אופים 10-8 דקות עד הזהבה. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
  4. מכינים את הרוטב: מערבלים חלמון, שום, אנשובי, מיץ לימון, חומץ, חרדל ומלח במעבד מזון למרקם חלק.
  5. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  6. מרכיבים את הסלט: מניחים עלי חסה בקערה, יוצקים רוטב ומערבבים.
  7. מפזרים קרוטונים ומגלפים מעל גבינת פרמזן (עם קולפן ירקות) ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 313.2 קק״ל 1879.2 קק״ל
פחמימות 2.4 גרם 14.3 גרם
שומן 29.7 גרם 178.0 גרם
נתרן 396.4 מ״ג 2378.6 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 36.5 גרם
סיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.4 גרם
שומן רווי 5.0 גרם 30.0 גרם
כולסטרול 39.4 מ״ג 236.7 מ״ג
סידן 205.8 מ״ג 1234.6 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 12.9 מ״ג
אשלגן 703.6 מ״ג 4221.7 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody