סלט תירס מקסיקני משוגע! איי איי קרמבה!

בכל פינת רחוב במקסיקו מוכרים תירס, את ההשראה לסלט התירס הטרי הזה שאבתי מהרחובות הטעימים של מקסיקו. סלט תירס טרי עם גבינת פטה, שמנת, בצל סגול ומיונז. שיגעון!
בכל פינת רחוב במקסיקו מוכרים תירס, את ההשראה לסלט התירס הטרי הזה שאבתי מהרחובות הטעימים של מקסיקו. סלט תירס טרי עם גבינת פטה, שמנת, בצל סגול ומיונז. שיגעון!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.7 קק״ל 1263.0 קק״ל
    פחמימות 85.1 גרם 340.2 גרם
    שומן 54.7 גרם 218.6 גרם
    נתרן 443.9 מ״ג 1775.6 מ״ג
    חלבון 50.8 גרם 203.1 גרם
    סיבים תזונתיים 51.5 גרם 206.1 גרם
    שומן רווי 46.4 גרם 185.5 גרם
    כולסטרול 45.3 מ״ג 181.2 מ״ג
    סידן 69.5 מ״ג 277.9 מ״ג
    ברזל 46.2 מ״ג 184.7 מ״ג
    אשלגן 254.2 מ״ג 1016.8 מ״ג
    אבץ 45.5 מ״ג 181.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.7 קק״ל 1263.0 קק״ל
    פחמימות 85.1 גרם 340.2 גרם
    שומן 54.7 גרם 218.6 גרם
    נתרן 443.9 מ״ג 1775.6 מ״ג
    חלבון 50.8 גרם 203.1 גרם
    סיבים תזונתיים 51.5 גרם 206.1 גרם
    שומן רווי 46.4 גרם 185.5 גרם
    כולסטרול 45.3 מ״ג 181.2 מ״ג
    סידן 69.5 מ״ג 277.9 מ״ג
    ברזל 46.2 מ״ג 184.7 מ״ג
    אשלגן 254.2 מ״ג 1016.8 מ״ג
    אבץ 45.5 מ״ג 181.8 מ״ג
    סגור

בכל קרן רחוב במקסיקו אפשר למצוא דוכן שימכור לכם תירס. בגדול, כשאני חושבת איזה ריח יש למקסיקו ברור לי שהיא מתבשמת בתירס והניחוח הזה נדבק לבגדים, לשיער ולכל מקום שהולכים. לאנשים במקסיקו יש חיוך תירס מלא שיניים.

אחד החטיפים הכי שווים הוא קלח תירס צלוי מכוסה בשכבה יפה של חמאה ומיונז עם המון תבלינים וליים סחוט. ניסיתי להעביר את טעמי אוכל הרחוב של מקסיקו לסלט שהוא נפלא כארוחה שאוכלים מול איזו טלנובלה סוחטת דמעות או עם קרקרים מול משחק כדורגל. אהה, ואפשר גם לקחת את השאריות למשרד, זו ארוחת צהריים מושלמת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

עיטור והגשה


סלט תירס מקסיקני

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין מסירים את גרעי התירס מהקלחים. בעונה עדיף להשתמש בתירס טרי, אבל אם אין אפשר להשתמש בתירס קפוא ופשוט להפשיר אותו על מגבת שתספח את הנוזלים.
  2. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית. כאשר השמן חם מסופים למחבת את התירס ומטגנים תוך כדי ערבוב בערך 3 דקות. אחרי 3 דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה והכמון. מטגנים עוד שתי דקות ומערבבים כל הזמן.
  3. מכניסים את התירס לקערה גדולה ומצננים בערך עשר דקות.
  4. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב.
  5. מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים ובפירורי גבינת פטה. אוכלים עם קרקרים, טורטיות או סתם ככה.

הערות

  • ברקע שומעים ספידי גוזלס. ברור!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט תירס מקסיקני משוגע! איי איי קרמבה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    לירון ליר

    סלט מאוד טעים ומיוחד. להבא אכין אותו ללא שמנת חמוצה וגבינת פטה. מומלץ להוסיף טונה או ביצה קשה מגורדת ואפילו צנוברים קלויים/מטוגנים.

    Avatar
    אנג׳לה אהרונוב

    הכנתי ויצא טעים מאוד..בעלי ביקש עוד

הצג עוד

קטגוריות

תגיות