סלט תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה ו… מי צריך מדורה?!

סלט טעים שאוכלים כשהוא חמים. סלט תפוחי אדמה ושמנת חמוצה שמרגיש כמו שילוב בין גבינת שמנת מפנקת לתפוח אדמה ממולא. מקסים לארוחת ל"ג בעומר ולארוחת שבועות חגיגית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

לסלט

לרוטב:

לקישוט:

  • 1 חופן שמיר
    קצוץ או עירית קצוצה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מלא במי מלח (מוסיפים כף גדושה של מלח) מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומצננים מעט.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים את הבצל הסגול ומערבבים.
  4. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
  5. יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  6. מקשטים בשמיר קצוץ או בעירית קצוצה.הסלט הכי טעים כשהוא חמים. אז הוא מרגיש כמו שילוב בין גבינת שמנת מפנקת לתפוח אדמה ממולא. אוכלים עם קרקרים טעימים בארוחה חלבית, או סתם ככה, עם כף מול הטלוויזיה.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 98.0 קק״ל 392.1 קק״ל
פחמימות 3.2 גרם 12.9 גרם
שומן 7.8 גרם 31.3 גרם
נתרן 592.4 מ״ג 2369.6 מ״ג
חלבון 2.4 גרם 9.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.4 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 18.6 גרם
כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
סידן 41.2 מ״ג 164.9 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
אשלגן 155.1 מ״ג 620.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody