סמבוסק חצילים וגבינות עם טחינת עגבניות צלויות

אבי לוי מכין סמבוסק חצילים וגבינות, מאפה חמים וטעים של בצק שמרים במילוי חציל מטוגן וגבינה בולגרית - חגיגה בלקנית לארוחה קלילה
אבי לוי מכין סמבוסק חצילים וגבינות, מאפה חמים וטעים של בצק שמרים במילוי חציל מטוגן וגבינה בולגרית - חגיגה בלקנית לארוחה קלילה
  • אבי לוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1480
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1480.0 קק״ל 7400.0 קק״ל
    פחמימות 167.8 גרם 839.2 גרם
    שומן 77.7 גרם 388.6 גרם
    נתרן 2215.1 מ״ג 11075.4 מ״ג
    חלבון 29.6 גרם 148.1 גרם
    סיבים תזונתיים 16.0 גרם 80.2 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 37.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 182.0 מ״ג 909.9 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 1107.5 מ״ג 5537.5 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1480
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1480.0 קק״ל 7400.0 קק״ל
    פחמימות 167.8 גרם 839.2 גרם
    שומן 77.7 גרם 388.6 גרם
    נתרן 2215.1 מ״ג 11075.4 מ״ג
    חלבון 29.6 גרם 148.1 גרם
    סיבים תזונתיים 16.0 גרם 80.2 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 37.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 182.0 מ״ג 909.9 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 1107.5 מ״ג 5537.5 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 18.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

סלט

טחינה


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מרכיבי הבצק. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
  2. אחרי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת האגרופים, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים עוד 15 דקות.
  3. בינתיים, חותכים את החציל לקוביות. מטגנים את קוביות החציל בשמן, מוציאים לנייר סופג ומערבבים עם הגבינה הבולגרית. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  4. מרדדים את בצק הסמבוסק לעלה בעובי 1.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס”מ, מניחים במרכז כל עיגול 2-3 כפית מלית חצילים וגבינה, סוגרים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים את הקצוות בתנועת קיפול עדינה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק עד שהם משחימים. מוציאים לנייר סופג.
  6. מכינים סלט: קוצצים את כל העלים, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הפלפל האדום לרצועות.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
  8. מכינים טחינה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי, שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור כ-10 דקות.
  9. כשהעגבניות מוכנות, טוחנים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
  10. מסדרים את הסמבוסק על צלחת הגשה, ומגישים בליווי סלט רענן וטחינת עגבניות צלויות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סמבוסק חצילים וגבינות עם טחינת עגבניות צלויות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    בר אברהם

    מלי יאלופה תודה על מתכון מנצח

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות