סמבוסק חצילים וגבינות עם טחינת עגבניות צלויות

אבי לוי מכין סמבוסק חצילים וגבינות, מאפה חמים וטעים של בצק שמרים במילוי חציל מטוגן וגבינה בולגרית - חגיגה בלקנית לארוחה קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    25

מצרכים

בצק

מלית

סלט

טחינה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מרכיבי הבצק. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
  2. אחרי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת האגרופים, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים עוד 15 דקות.
  3. בינתיים, חותכים את החציל לקוביות. מטגנים את קוביות החציל בשמן, מוציאים לנייר סופג ומערבבים עם הגבינה הבולגרית. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  4. מרדדים את בצק הסמבוסק לעלה בעובי 1.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס”מ, מניחים במרכז כל עיגול 2-3 כפית מלית חצילים וגבינה, סוגרים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים את הקצוות בתנועת קיפול עדינה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק עד שהם משחימים. מוציאים לנייר סופג.
  6. מכינים סלט: קוצצים את כל העלים, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הפלפל האדום לרצועות.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
  8. מכינים טחינה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי, שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור כ-10 דקות.
  9. כשהעגבניות מוכנות, טוחנים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
  10. מסדרים את הסמבוסק על צלחת הגשה, ומגישים בליווי סלט רענן וטחינת עגבניות צלויות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 816.4 קק״ל 4082.2 קק״ל
פחמימות 19.3 גרם 96.6 גרם
שומן 83.1 גרם 415.4 גרם
נתרן 2206.7 מ״ג 11033.3 מ״ג
חלבון 8.3 גרם 41.6 גרם
סיבים תזונתיים 10.8 גרם 54.1 גרם
שומן רווי 9.9 גרם 49.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 152.3 מ״ג 761.4 מ״ג
ברזל 5.3 מ״ג 26.4 מ״ג
אשלגן 922.4 מ״ג 4611.9 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 10.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody