ספירלות תפוחי אדמה על מקל

הגשה חדשה לתפוח אדמה - הילדים והמבוגרים יהנו מהמנה הזו ויבקשו תוספות, מנה פשוטה להכנה של ספירלת תפוחי אדמה על מקל עם טוויסט אסייתי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-2 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את החמאה, שמן השומשום, רוטב הצ’ילי והטריאקי. מעבירים את הפרמז’ן לקערה נמוכה ורחבה.
  4. תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו עד שהוא יוצא מהצד השני.
  5. שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים אליו סכין חדה וחותכים את תפוח האדמה עד הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
  6. מרווחים את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שייווצרו מרווחים זהים.
  7. מברישים את תפוחי האדמה בתערובת הרטבים ומגלגלים היטב בפרמז’ן עד שהם מכוסים מכל הצדדים.
  8. מסדרים את השיפודים בתוך תבנית כך שקצוות השיפודים יהיו על הדפנות התבנית, ותפוחי האדמה לא יגעו בתחתית.
  9. אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
  10. מפזרים עשבי תיבול ומגישים.

    ספירלת תפוחי אדמה על מקל. צילום: אפיק גבאי
    ספירלת תפוחי אדמה על מקל. צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 293.9 קק״ל 1175.6 קק״ל
פחמימות 7.2 גרם 28.6 גרם
שומן 22.6 גרם 90.5 גרם
נתרן 1645.8 מ״ג 6583.1 מ״ג
חלבון 15.7 גרם 62.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 12.0 גרם 48.1 גרם
כולסטרול 46.6 מ״ג 186.5 מ״ג
סידן 421.2 מ״ג 1684.8 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג
אשלגן 75.8 מ״ג 303.4 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody