סרמלה – כרוב ממולא בסגנון רומני

כרוב ממולא רומני קלאסי, שמכינים בהתחלה בסיר ואז מעבירים לתנור לצלייה שהופכת אותו לשחום, עסיסי ולכזה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    25

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל ואת השום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  2. מבשלים את הכרוב השלם למיקרוגל כ-15-20 דקות עד שהוא רך מעט והעלים נפרדים בקלות. מסירים את ליבת הכרוב בעזרת סכין ומקלפים את העלים לקראת מילוי. בעזרת סכין, חותכים את החלק הקשה בתחתית כל עלה שהיה מחובר לגבעול. אם אין מיקרוגל, אפשר לבשל את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים.
  3. מכינים את המילוי: בסיר רחב שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
  4. מוסיפים את האורז יחד עם הפפריקה, הכורכום, הפפריקה המעושנת, הפלפל, המלח והסוכר. מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הרסק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל כ-5-10 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. האורז לא אמור להיות מבושל עד הסוף. מסירים מהאש ומצננים מעט. מערבבים עם הבשר הטחון.
  6. מכינים את הרוטב: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את השום דק.
  7. לאותו הסיר שבו בישלנו את המילוי מוסיפים את השמן ואת השום ומחממים על אש בינונית. כשהשום מעלה ריח, מוסיפים גם את הפפריקה, הכורכום והפפריקה המעושנת ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הרסק והעגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה בזמן שמכינים את הממולאים.
  8. מכינים את הממולאים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מניחים על עלה כרוב אחד 2-3 כפות מתערובת המילוי. מגלגלים לצינור מהודק ומניחים בסיר הרוטב.
  10. כשהסיר מלא בממולאים מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מניחים נייר אפייה שחתוך לגודל הסיר ישירות על הממולאים ומכסים את הסיר.
  11. מכניסים את הסיר לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כשעה וחצי.
  12. מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור, מסירים את המכסה ואת נייר האפייה ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות ולמצב גריל.
  13. מחזירים את הסיר לתנור ללא מכסה ואופים עוד 5 דקות עד שהממולאים משחימים מעט.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2955.4 קק״ל 2955.4 קק״ל
פחמימות 233.0 גרם 233.0 גרם
שומן 136.5 גרם 136.5 גרם
נתרן 12036.0 מ״ג 12036.0 מ״ג
חלבון 202.1 גרם 202.1 גרם
סיבים תזונתיים 61.1 גרם 61.1 גרם
שומן רווי 53.4 גרם 53.4 גרם
כולסטרול 524.7 מ״ג 524.7 מ״ג
סידן 1054.5 מ״ג 1054.5 מ״ג
ברזל 41.5 מ״ג 41.5 מ״ג
אשלגן 8552.0 מ״ג 8552.0 מ״ג
אבץ 46.3 מ״ג 46.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    טלי לוי

    הי אושר, שאלה לי. האם ניתן להכין את הממולאים ולהקפיא אותם ורק בשלב מאוחר יותר להכין אותם ברוטב? אשמח לתשובה בהקדם

      Avatar
      Foody Foody

      היי, רצוי להקפיא את הממולאים אחרי הבישול ולא לפני. בהצלחה!

    Avatar
    טלי לוי

    הי אושר, הכרוב שלך נראה מדהים ומתחילה בהכנתו..

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה ובהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody