עגבניות צלויות בתנור עם שום, טימין ורוזמרין

איילת הירשמן מכינה עגבניות צלויות עסיסיות שאפשר להגיש בצלחת אנטיפסטי או כתיבול למנת פסטה או דג. מתבלים בשום ושמן זית ומקבלים תוספת נהדרת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

עגבניות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את העגבניות לשמיניות. פורסים את השום.
  3. שמים בתבנית התנור את העגבניות כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  4. מניחים בחלק התחתון של התנור ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 111.3 קק״ל 890.1 קק״ל
פחמימות 8.4 גרם 67.3 גרם
שומן 8.1 גרם 65.0 גרם
נתרן 4.8 מ״ג 38.4 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 14.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 9.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 50.5 מ״ג 403.9 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 111.2 מ״ג 889.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody