-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.3 קק״ל 1913.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 189.9 גרםשומן 25.9 גרם 103.7 גרםנתרן 1943.8 מ״ג 7775.3 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 250.8 מ״ג 1003.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 1400.0 מ״ג 5600.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.3 קק״ל 1913.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 189.9 גרםשומן 25.9 גרם 103.7 גרםנתרן 1943.8 מ״ג 7775.3 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.9 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 250.8 מ״ג 1003.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 1400.0 מ״ג 5600.0 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עלי גפן ממולאים
-
30 עלי גפן בינונייםאם משתמשים בעלים טריים משרים תחילה במים רותחים עד לשינוי הצבע ואז במים קרים
-
1 1/2 כוסות אורז יסמיןשבושל 20 דקות ב-3 כוסות מים
-
1/4 כוס חמוציות מיובשות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 גבעול סלריקצוץ דק
רוטב
הגשה
-
1 מיכל יוגורט 3%מיכל קטן
-
3 כפות טחינה גולמית
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כף קליפת לימון
-
1/4 כוס מיםאו יותר, עד לסמיכות הרצויה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה, מערבבים ומסירים מהאש.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מרפדים כל כוסית בעלי גפן כך שיציצו החוצה.
- ממלאים את הכוסית במלית ומכסים בעלים.
- מסדרים בתבנית את כוסיות עלי הגפן.
- יוצקים מהרוטב על כל כוסית ומכניסים לתנור.
- אופים כ-20-25 דקות.
- מערבבים את מרכיבי רוטב הטחינה יוגורט.
- הופכים את הכוסיות על צלחת הגשה וממוסיפים מרוטב הטחינה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה, מערבבים ומסירים מהאש.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מרפדים כל כוסית בעלי גפן כך שיציצו החוצה.
- ממלאים את הכוסית במלית ומכסים בעלים.
- מסדרים בתבנית את כוסיות עלי הגפן.
- יוצקים מהרוטב על כל כוסית ומכניסים לתנור.
- אופים כ-20-25 דקות.
- מערבבים את מרכיבי רוטב הטחינה יוגורט.
- הופכים את הכוסיות על צלחת הגשה וממוסיפים מרוטב הטחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן