עוגיות חמאה נימוחות של שי-לי ליפא

כל אחד חייב שיהיה לו מתכון מושלם של עוגיות חמאה. שי-לי ליפא משתפת במתכון שלה לעוגיות נימוחות במיוחד שממש כיף לנשנש ליד הקפה או התה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מפרידים את החלבון מהחלמון של הביצה הקשה. נפטרים מהחלבון, שמים את החלמון בקערת המיקסר ומוסיפים את כל יתר המרכיבים.
  3. מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בינתיים עובדים רק עם חצי בצק, ואת החצי השני מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  5. מרדדים חצי מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
  6. קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות. לא ניתן להרים את העוגיות מנייר האפייה ולהעבירן לנייר אחר, ולכן מקלפים את הבצק מסביב לעוגיות ומניחים את הנייר (עם העוגיות עליו) לתבנית. ממשיכים כך עם שאר הבצק. אם רוצים מפזרים מעט סוכר על העוגיות. אפשר גם להכין את העוגיות בצורה יותר זריזה: מחלקים את כל הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 5 ס”מ ומקפיאים לשעתיים (לא יותר). אם רוצים מגלגלים את הגלילים הקפואים בסוכר. חותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2890.9 קק״ל 2890.9 קק״ל
פחמימות 346.0 גרם 346.0 גרם
שומן 173.3 גרם 173.3 גרם
נתרן 1748.1 מ״ג 1748.1 מ״ג
חלבון 34.1 גרם 34.1 גרם
סיבים תזונתיים 6.8 גרם 6.8 גרם
שומן רווי 98.5 גרם 98.5 גרם
כולסטרול 492.0 מ״ג 492.0 מ״ג
סידן 91.9 מ״ג 91.9 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 3.0 מ״ג
אשלגן 328.9 מ״ג 328.9 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody