
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
הבן הקטן שלי מאוד אוהב “עוגייה עם אדום” - עוגיות סנדוויץ’ במילוי ריבה, וגם מאוד אוהב להכין יחד איתי עוגיות. אז הכנו יחד עוגיות חמאה נימוחות עם מלית נדיבה ואדומה של ריבה והילד היה המאושר האדם.
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה
-
100גרם או 1 שקית אבקת סוכר
-
1 ביצה L
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות שמנת מתוקה 38%
מילוי
-
1 צנצנת ריבת תות
עיטור
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, תמצית הווניל, הביצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
- בעזרת לקקן מגרדים את הבצק משולי הקערה למרכז הקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, תוך הוספת השמנת המתוקה - כף אחר כף, עד שמתקבל בצק רך, אבל לא דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומאחדים עם הידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק. קורצים ממנו עוגיות עם קורצני פרח כאלה. על חצי מהעוגיות קורצים חור כדי שהמלית תבצבץ ממנו.
- מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות פריכות. לאחר האפייה מצננים את העוגיות צינון מלא ואז ממלאים וזורים את אבקת הסוכר.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
264.7
קק״ל
5293.8
קק״ל
פחמימות
36.7
גרם
734.1
גרם
שומן
9.9
גרם
197.1
גרם
נתרן
21.0
מ״ג
420.3
מ״ג
חלבון
2.5
גרם
50.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
16.9
גרם
שומן רווי
5.8
גרם
116.7
גרם
כולסטרול
37.4
מ״ג
747.0
מ״ג
סידן
15.2
מ״ג
304.5
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
8.3
מ״ג
אשלגן
53.7
מ״ג
1073.7
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
4.6
מ״ג
תגובות (35)
בא לי כמה פרחים כאלו ליד התה
עוגיות טעימות , אין עליהם