עוגת אוזני המן מהאגדות!

השנה נפתיע את האורחים ובני הבית במגדל אוזני המן - עוגה המורכבת משכבות בצק פריך, קרם שוקולד מוקצף ואוזניים ממולאות שוקולד. תוכלו לבחור בגרסה פרווה או גרסה חלבית ולהעניק לאהוביכם כמשלוח מנות מהמם!
השנה נפתיע את האורחים ובני הבית במגדל אוזני המן - עוגה המורכבת משכבות בצק פריך, קרם שוקולד מוקצף ואוזניים ממולאות שוקולד. תוכלו לבחור בגרסה פרווה או גרסה חלבית ולהעניק לאהוביכם כמשלוח מנות מהמם!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעתיים
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1614.7 קק״ל 12917.4 קק״ל
    פחמימות 106.9 גרם 855.1 גרם
    שומן 116.9 גרם 935.5 גרם
    נתרן 40.2 מ״ג 321.6 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 117.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.2 גרם
    שומן רווי 72.8 גרם 582.7 גרם
    כולסטרול 78.7 מ״ג 629.5 מ״ג
    סידן 64.7 מ״ג 517.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 44.9 מ״ג
    אשלגן 497.4 מ״ג 3979.0 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 21.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעתיים
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1614.7 קק״ל 12917.4 קק״ל
    פחמימות 106.9 גרם 855.1 גרם
    שומן 116.9 גרם 935.5 גרם
    נתרן 40.2 מ״ג 321.6 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 117.5 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 56.2 גרם
    שומן רווי 72.8 גרם 582.7 גרם
    כולסטרול 78.7 מ״ג 629.5 מ״ג
    סידן 64.7 מ״ג 517.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 44.9 מ״ג
    אשלגן 497.4 מ״ג 3979.0 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 21.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

  • אפשר גם חמאת בוטנים, קרם שקדים, ריבה, ממרח תמרים או פרג

קרם שוקולד חלבי


אופן הכנה

  1. מכינים את אוזני ההמן: שמים בקערת מיקסר מחמאה, אבקת סוכר וקמח, ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
  2. מוסיפים את החלמונים ומאחדים לבצק חלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-40 דק’.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ליריעה יחסית רחבה ודקה (פחות מחצי ס”מ).
  5. קורצים 3 דסקיות בקוטר 20-18 ס”מ ומיתר הבצק קורצים עיגולים בקוטר 7-6 ס”מ לטובת אוזני ההמן.
  6. מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו ואופים את דסקיות העוגה הגדולות כ-15 דקות.
  7. ממלאים את הדסקיות הקטנות בממרח לבחירתנו וסוגרים לצורת אוזני המן.
  8. מכניסים את אוזני ההמן למקפיא ל-30-20 דקות לפני האפייה, ואופים במשך 14-12 דקות.

    אוזני המן קטנות בצלחת
    אוזני המן קטנות

  9. מכינים את קרם השוקולד: מרתיחים בסיר 400 מ”ל שמנת מתוקה עם סוכר ויוצקים לקערה מעל השוקולד המריר.
  10. טוחנים היטב בבלנדר מוט
  11. מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה וטוחנים שוב.
  12. מצננים את הקרם לפחות 8 שעות במקרר. לאחר הקירור מקציפים את הקרם במיקסר לקבלת גנאש אוורירי ויציב.
  13. מעבירים לשקית זילוף.
  14. אפשרות לקרם פרווה: ממיסים שוקולד מריר עם 200 מ”ל שמנת צמחית ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
  15. מקציפים במיקסר 550 מ”ל שמנת צמחית לקצפת יציבה. אפשר להוסיף גם כפית קפה.
  16. מאחדים את שתי התערובות ומעבירים לשקית זילוף.
  17. מרכיבים את העוגה: מנחים את דסקית הבצק הפריך על משטח ומזלפים עליו את קרם השוקולד. חוזרים על הפעולה ליצירת שלוש שכבות.
  18. מזלפים על השכבה העליונה קרם ומסדרים את אוזני ההמן הקטנות מעל לקישוט.
  19. מכניסים את העוגה למקרר ל-12 שעות כדי שהיא תספוג לחות ותתייצב.

    מגדל אוזני המן בצלחת הגשה
    מגדל אוזני המן במלוא תפארתו. פורים שמח! צילומים: תומר אומנסקי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת אוזני המן מהאגדות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Noy Pakman

    היי אם אני רוצה להכין רק אוזני המן כמה יוצא?

    Avatar
    ימימה

    היי, בשביל הכנת הבצק במיקסר משתמשים בוו גיטרה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אכן כן. בצק לעוגיות מכינים בוו גיטרה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות