
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים12
מצרכים
רינג 16 ס"מ
עוגה
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
20גרם או 1 1/3 כפות מים קרים
-
300 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
-
125גרם או 1/2 גביע גבינת מסקרפונה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה אינסטנט פודינג בטעם ונילאו בטעם שוקולד
ציפוי
-
600 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
300 גרם חמאת קקאו
-
300גרם או 3 כוסות אגוזי לוזמסוכרים
קצפת לקישוט
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מיכל קטן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
- מכינים את הקצפת לקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות אינסטנט וניל ומזלפים לקישוט.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
7401.5
קק״ל
7401.5
קק״ל
פחמימות
96.6
גרם
96.6
גרם
שומן
760.9
גרם
760.9
גרם
נתרן
234.4
מ״ג
234.4
מ״ג
חלבון
62.9
גרם
62.9
גרם
סיבים תזונתיים
29.1
גרם
29.1
גרם
שומן רווי
363.2
גרם
363.2
גרם
כולסטרול
835.5
מ״ג
835.5
מ״ג
סידן
843.7
מ״ג
843.7
מ״ג
ברזל
15.3
מ״ג
15.3
מ״ג
אשלגן
2638.1
מ״ג
2638.1
מ״ג
אבץ
8.8
מ״ג
8.8
מ״ג
תגובות (5)
איזו עוגה מטורפת!!!
אפשר לצפות בממרח פררו רושה במקום מה שכתוב?
ממרח פררו הוא סמיך יחסית וקשה לצפות איתו באופן אחיד את הקינוח. לכן מומלץ לחמם אותו מעט במיקרו כדי להמיס מעט או להמיס שוקולד כרשום במתכון. בהצלחה רבה (:
אפשר לשמור את הקינוח במקרר ?
צריך לשמור את הקינוח במקרר.