עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
  • קרין גורן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5626
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5626.1 קק״ל 5626.1 קק״ל
    פחמימות 255.4 גרם 255.4 גרם
    שומן 479.1 גרם 479.1 גרם
    נתרן 292.7 מ״ג 292.7 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 39.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.3 גרם 18.3 גרם
    שומן רווי 238.3 גרם 238.3 גרם
    כולסטרול 1108.3 מ״ג 1108.3 מ״ג
    סידן 767.1 מ״ג 767.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 2153.4 מ״ג 2153.4 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 6 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5626
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5626.1 קק״ל 5626.1 קק״ל
    פחמימות 255.4 גרם 255.4 גרם
    שומן 479.1 גרם 479.1 גרם
    נתרן 292.7 מ״ג 292.7 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 39.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.3 גרם 18.3 גרם
    שומן רווי 238.3 גרם 238.3 גרם
    כולסטרול 1108.3 מ״ג 1108.3 מ״ג
    סידן 767.1 מ״ג 767.1 מ״ג
    ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 2153.4 מ״ג 2153.4 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תחתית קראנצ׳ שוקולד

מוס שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
  2. מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
  5. מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
  6. מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה. 
  7. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
  10. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  11. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
  12. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  13. מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
  14. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?
מאמינים שמכינים אותה בעשר דקות?

 

מקשטים בפירות טריים
מקשטים בפירות טריים

הערות

  • לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מוס שוקולד בעשר דקות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (27)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, פייטה הם שבבי קרמל דקים מאוד ופריכים 🙂

    Avatar
    natalie ben-aharon

    מה אפשר לשים במקום פייטה, אני גרה במיאמי , ואין לנו פייטה כשרה, תודה

      Avatar
      Foody team

      היי נטלי, אפשר להחליף בעוגיות כשרות שאת אוהבת או בגביעי גלידה טחונים במקום פייטה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות