עוגת מוס שוקולד קרמל הכי חגיגית שיש!

עוגת מוס שוקולד קרמל מושקעת, עם מוס נהדר שיושב על תחתית בראוניז פריכה ומעל הכל שוקולד נוזל וקצפת שוקולד לסיום - זה חלום!
עוגת מוס שוקולד קרמל מושקעת, עם מוס נהדר שיושב על תחתית בראוניז פריכה ומעל הכל שוקולד נוזל וקצפת שוקולד לסיום - זה חלום!
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 7 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7432
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7431.6 קק״ל 7431.6 קק״ל
    פחמימות 525.3 גרם 525.3 גרם
    שומן 527.3 גרם 527.3 גרם
    נתרן 2332.5 מ״ג 2332.5 מ״ג
    חלבון 129.0 גרם 129.0 גרם
    סיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרם
    שומן רווי 297.1 גרם 297.1 גרם
    כולסטרול 2920.8 מ״ג 2920.8 מ״ג
    סידן 356.6 מ״ג 356.6 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 784.0 מ״ג 784.0 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 7 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7432
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7431.6 קק״ל 7431.6 קק״ל
    פחמימות 525.3 גרם 525.3 גרם
    שומן 527.3 גרם 527.3 גרם
    נתרן 2332.5 מ״ג 2332.5 מ״ג
    חלבון 129.0 גרם 129.0 גרם
    סיבים תזונתיים 23.5 גרם 23.5 גרם
    שומן רווי 297.1 גרם 297.1 גרם
    כולסטרול 2920.8 מ״ג 2920.8 מ״ג
    סידן 356.6 מ״ג 356.6 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 784.0 מ״ג 784.0 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות מוס
עדי קלינגהופר
X

14 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


רינג 22 ס"מ

בסיס בראוניז

גנאש שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. עוטפים רינג עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה, ומניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע מהבראוניז להדבק לנייר אלומיניום.
  3. מכניסים לקערה את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר התערובת חלקה ואחידה מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב. כעת מוסיפים קמח וקורט מלח וטורפים שוב עד לאיחוד.
  4. מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהבראוניז מוכן (אפוי אך נשאר רך). מניחים בצד להתקררות.
  5. בינתיים מכינים את המוס: להכנת הקרמל מניחים בקלחת רחבה את הסוכר, ממיסים ומקרמלים אותו עד לגוון קרמל בצבע ענברי.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד בעבוע קל ומורידים מהאש.
  7. מוסיפים את החמאה לתערובת הקרמל ומערבבים עד לקבלת קרמל חלק ואחיד.
  8. אל הקרמל החם מוסיפים את השוקולד המריר וטורפים עד שכולו נמס אל תוך הקרמל.
  9. מעבירים את תערובת השוקולד קרמל לקערה.

    עוגת מוס שוקולד קרמל 2
    מערבבים היטב לקבלת צבע קרמל ענברי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  10. בקערת  המיקסר מקציפים את החלמונים עד יצירת קציפה בהירה, ומוסיפים אל השוקולד בתנועות קיפול.
  11. לאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה חדשה, עש שהקצף תפוח ובוהק.
  12. מוסיפים את קציפת החלבונים בתנועות קיפול אל תוך השוקולד עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
  13. מוסיפים את השמנת המוקפצת בתנועות קיפול, עד שמקבלים מוס אחיד וחלק.
  14. מוזגים את בלילת המוס אל תוך הרינג עם תחתית הבראוניז ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
  15. מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
  16. מוציאים את העוגה מההקפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומוזגים עליה את הגנאש. מחזירים לקירור להתייצבות.
  17. מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה ופודינג השוקולד, מקציפים בעזרת וו בלון עד לקציפה יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  18. מוציאים את העוגה מהקירור, מזלפים מעל העוגה תלוליות של קצפת בעזרת שק הזילוף, מקשטים עם זהב ושומרים בקירור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מוס שוקולד קרמל הכי חגיגית שיש!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    esther kuttler

    איך אפשר להפוך לגרסה פרווה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את השמנת המתוקה לשמנת צמחית ואת החמאה למחמאה.

    Avatar
    טלי שילה

    רק כדי להיות בטוחה.. מדובר על להקציף 8 חלמונים ו 5 חלבונים. הבנתי נכון?? בנוסף אין את הכמויות לגנאש

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, במוס שוקולד קרמל משתמשים ב-8 חלמונים ו-5 חלבונים. המצרכים לגנאש מופיעים כעת במצרכים, המתכון תוקן. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות