עוגת רולדה שוקולד וניל

לפעמים כל מה שצריך זה פרוסת עוגה טובה ליד כוס הקפה. שי-לי ליפא מכינה עוגת רולדה שוקולד וניל עם קרם קטיפתי שממש קשה להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגת ספוג

קרם מסקרפונה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת הספוג: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מקציפים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  3. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  5. אופים בתנור החם 9-8 דקות רק עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. נזהרים לא לייבש.
  6. מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.
  7. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.
  8. מרכיבים את הרולדה ומצפים: מורחים את המלית על עוגת הספוג ומגלגלים.
  9. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  10. יוצקים את הציפוי על הרולדה ומחליקים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.

הערות

  • לעוגת הספוג יש להוציא את הביצים מהמקרר לפחות שעה לפני ההקצפה
  • לקרם יש להוציא את גבינת המסקרפונה לפחות שעה לפני ההקצפה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2677.5 קק״ל 2677.5 קק״ל
פחמימות 224.4 גרם 224.4 גרם
שומן 155.3 גרם 155.3 גרם
נתרן 1469.7 מ״ג 1469.7 מ״ג
חלבון 61.9 גרם 61.9 גרם
סיבים תזונתיים 25.0 גרם 25.0 גרם
שומן רווי 100.8 גרם 100.8 גרם
כולסטרול 1073.4 מ״ג 1073.4 מ״ג
סידן 425.7 מ״ג 425.7 מ״ג
ברזל 25.5 מ״ג 25.5 מ״ג
אשלגן 1424.3 מ״ג 1424.3 מ״ג
אבץ 16.2 מ״ג 16.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody