יהודית מורחיים אופה עוגת שוקולד וביסקוויטים שכולם אוהבים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3730.7 קק״ל 3730.7 קק״לפחמימות 364.5 גרם 364.5 גרםשומן 235.3 גרם 235.3 גרםנתרן 663.6 מ״ג 663.6 מ״גחלבון 41.1 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרםשומן רווי 144.6 גרם 144.6 גרםכולסטרול 125.0 מ״ג 125.0 מ״גסידן 336.5 מ״ג 336.5 מ״גברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 2059.1 מ״ג 2059.1 מ״גאבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות3731
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3730.7 קק״ל 3730.7 קק״לפחמימות 364.5 גרם 364.5 גרםשומן 235.3 גרם 235.3 גרםנתרן 663.6 מ״ג 663.6 מ״גחלבון 41.1 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרםשומן רווי 144.6 גרם 144.6 גרםכולסטרול 125.0 מ״ג 125.0 מ״גסידן 336.5 מ״ג 336.5 מ״גברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 2059.1 מ״ג 2059.1 מ״גאבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
עוגת ממתק עם מרכיב סודי! חלב מרוכז ממותק שנותן קראסט לשוקולד ולפתי בר, עם גנאש רך וקטיפתי.
ביום שישי הייתי קצרה בזמן, החלטתי להכין עוגה קלה ללא אפייה, כזו שרק מערבבים, שמים בתבנית ומורחים מעל גנאש וזהו…..
בודקת שיש לי את כל החומרים להרכבת העוגה, כרגיל מכינה תצוגה עם כל המרכיבים על השיש! מה שבטוח בטוח.
כשיש ביסקוויטים בבית זה הדבר הכי קל, ממיסים שוקולד עם חמאה, מוסיפים חלב ממותק מרוכז וזהו יש לכם בסיס.
אפשר לשדרג את העוגה: להוסיף במקום, נוטלה, או קרמל, או חמאת בוטנים למי שאוהב. אין סוף לטעמים!
תכינו תכינו, המתכון כזה קל ובלי הרבה הכנות. מה שחשוב שהעוגה ממש טעימה.
אישי היקר אמר שזה ממש טעים לו כמו ממתק. אם הבודק שלי אמר שזה טעים….♥
מחכה לראות שתכינו♥♥♥
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3731 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם פתי בר ונילמפורר גס
-
180 גרם שוקולד מרירשבור לקוביות
-
50 גרם חמאה
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כף גדושה חלב מרוכז
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מרירשבור לקוביות
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- בקערה חסינת חום שמים את החמאה החתוכה לקוביות,שוקולד ושמנת מתוקה.
- מחממים במיקרוגל כדקה, אם החמאה לא נמסה מחממים עוד כחצי דקה נוספת.
- כאשר החמאה נמסה, מוציאים מהמיקרוגל, טורפים עם מטרפה עד אשר השוקולד החמאה והשמנת נטמעים. אם עדיין קשה אפשר להכניס שוב למיקרוגל ל-10 שניות.
- לקערת השוקולד המומסת מוסיפים את החלב המרוכז הממותק, טורפים היטב עד אשר התערובת מבריקה.
- מוסיפים את הפתי בר המרוסקים, מערבבים היטב.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד (אפשר בניילון גדול של סנדוויצ׳ים) מעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים בצורה שווה.
- מכסים עם הניילון שנשאר בשוליים, מכניסים למקרר.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה שוקולד מריר שבור לקוביות. מחממים את השמנת המתוקה בקלחת, מביאים לרתיחה, מכבים את האש.
- יוצקים את השמנת הרתוחה על השוקולד, ממתינים כדקה, לאחר מכן טורפים בתנועות סיבוביות, השוקולד יהיה חלק ומבריק.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את הניילון שמכסה, מוזגים את הגנאש על העוגה, משטחים בצורה שווה.
- מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף, בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם השוקולד. מכניסים למקרר לכמה שעות להתמצקות.
אופן הכנה
- בקערה חסינת חום שמים את החמאה החתוכה לקוביות,שוקולד ושמנת מתוקה.
- מחממים במיקרוגל כדקה, אם החמאה לא נמסה מחממים עוד כחצי דקה נוספת.
- כאשר החמאה נמסה, מוציאים מהמיקרוגל, טורפים עם מטרפה עד אשר השוקולד החמאה והשמנת נטמעים. אם עדיין קשה אפשר להכניס שוב למיקרוגל ל-10 שניות.
- לקערת השוקולד המומסת מוסיפים את החלב המרוכז הממותק, טורפים היטב עד אשר התערובת מבריקה.
- מוסיפים את הפתי בר המרוסקים, מערבבים היטב.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד (אפשר בניילון גדול של סנדוויצ׳ים) מעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים בצורה שווה.
- מכסים עם הניילון שנשאר בשוליים, מכניסים למקרר.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה שוקולד מריר שבור לקוביות. מחממים את השמנת המתוקה בקלחת, מביאים לרתיחה, מכבים את האש.
- יוצקים את השמנת הרתוחה על השוקולד, ממתינים כדקה, לאחר מכן טורפים בתנועות סיבוביות, השוקולד יהיה חלק ומבריק.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את הניילון שמכסה, מוזגים את הגנאש על העוגה, משטחים בצורה שווה.
- מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף, בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם השוקולד. מכניסים למקרר לכמה שעות להתמצקות.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
איפה קונים חלב מרוכז ממותק?
בכל סופרמרקט במדפי האפייה
עוגה נהדרת! אני כל כך חובבת שוקולד מריר שזה בדיוק מתכון שחיפשתי. רק שלא ברור מה קרה עם הטבלה של ערכים תזונתיים. משהו לא הגיוני.
האם אפשר מחמאה ?