פאי קליק מעולה של רות אופק

רות אופק מלמדת אותנו להכין פאי קליק מתוק ומרשים המורכב משלוש שכבות שמכינים בקלות ובמהירות ואי אפשר להפסיק ליישר. ראו הוזהרתם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

קלתית

מלית שוקולד

קצפת שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: טוחנים את הקליקים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עוד קצת.
  2. משטחים את התערובת על תבנית פאי או על תבנית עם נייר אפיה ועליה רינג ומקפיאים להתייצבות.
  3. מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים יחד בבן מארי (או בסיר בזהירות) את השוקולדים, השמנת המתוקה והדבש עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את התערובת על הקלתית הקפואה ומקררים לפחות 4 שעות להתייצבות.
  5. מכינים את קצפת השוקולד: ממיסים את השוקולדים יחד עם 150 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר במיקרו בפולסים). מניחים לשעה לפחות במקרר להצטננות.
  6. מקציפים את תערובת השוקולד יחד עם יתר השמנת המתוקה (200מ”ל) עד שמתקבלת קצפת שוקולדית יציבה יחסית.
  7. יוצקים את קצפת השוקולד על מלית השוקולד שהתייצבה ומורחים בצורה יפה ואחידה על הפאי, עדיף עם פלטה.
  8. מקשטים בחצאי קליקים.

    עוגת שוקולד קליק רות אופק (צילום:רות אופק)
    עוגת שוקולד שכבות קליק שנגמרת בצ’יק (צילום:רות אופק)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 862.5 קק״ל 6900.4 קק״ל
פחמימות 65.0 גרם 519.8 גרם
שומן 62.5 גרם 499.7 גרם
נתרן 108.7 מ״ג 869.4 מ״ג
חלבון 10.1 גרם 80.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.5 גרם
שומן רווי 36.9 גרם 294.9 גרם
כולסטרול 106.3 מ״ג 850.2 מ״ג
סידן 213.7 מ״ג 1709.4 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 30.4 מ״ג
אשלגן 507.8 מ״ג 4062.4 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 21.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody