עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק
בת-חן דיאמנט מכינה את העוגה הכי טעימה שיכולה להיות! שכבות של עוגת בראוניז פאדג'ית וביניהן קצפת עם צ'אנקים של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד שנשפך מלמעלה
בת-חן דיאמנט מכינה את העוגה הכי טעימה שיכולה להיות! שכבות של עוגת בראוניז פאדג'ית וביניהן קצפת עם צ'אנקים של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד שנשפך מלמעלה
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.3 קק״ל 6203.1 קק״לפחמימות 60.5 גרם 605.3 גרםשומן 38.7 גרם 387.4 גרםנתרן 187.1 מ״ג 1870.7 מ״גחלבון 9.8 גרם 98.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 39.6 גרםשומן רווי 22.6 גרם 226.2 גרםכולסטרול 142.6 מ״ג 1425.8 מ״גסידן 79.0 מ״ג 790.1 מ״גברזל 3.5 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 352.8 מ״ג 3527.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.3 קק״ל 6203.1 קק״לפחמימות 60.5 גרם 605.3 גרםשומן 38.7 גרם 387.4 גרםנתרן 187.1 מ״ג 1870.7 מ״גחלבון 9.8 גרם 98.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 39.6 גרםשומן רווי 22.6 גרם 226.2 גרםכולסטרול 142.6 מ״ג 1425.8 מ״גסידן 79.0 מ״ג 790.1 מ״גברזל 3.5 מ״ג 35.4 מ״גאשלגן 352.8 מ״ג 3527.8 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת בראוניז
-
200 גרם שוקולד מרירורד הגליל
-
100 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
4 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
30 גרם אבקת קקאו
-
1 קורט מלח דק
קצפת קליק
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 חבילה קליק ביסקוויט
גנאש שוקולד
-
125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
125 גרם שוקולד מרירורד הגליל
עיטור העוגה
-
2 חבילות קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- שמים בסיר קטן את קוביות החמאה וממיסים על אש קטנה, כאשר החמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד, טורפים עד למסה חלקה בעזרת מטרפה.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד לקערה וטורפים.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה (לא לטרוף יותר מידי).
- מוזגים לתוך התבנית את התערובת שהכנו ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות (עד שננעץ קיסם והפירורים עליו יהיו לחים מעט). מצננים היטב
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חבילת קליק ביסקוויט ומקפלים אותה פנימה לתוך הקצפת.
- מכינים את גאנש השוקולד: בסיר קטן שמים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותו בקערה, שופכים עליו את השמנת הרותחת וטורפים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מרכיבים את העוגה: בעזרת סכין לחם משוננת וגדולה חוצים את עוגה לרוחבה לשני חלקים, מניחים חלק אחד בתחתית, מעליו שמים את הקצפת קליק, מניחים מעליה את החלק השני של העוגה, מעליו עוד קצפת קליק ומקפיאים את העוגה למשך כשעה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים על החלק העליון גנאש שוקולד ומעטרים מלמעלה בכדורי שוקולד קליק חומים ולבנים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- שמים בסיר קטן את קוביות החמאה וממיסים על אש קטנה, כאשר החמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד, טורפים עד למסה חלקה בעזרת מטרפה.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד לקערה וטורפים.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה (לא לטרוף יותר מידי).
- מוזגים לתוך התבנית את התערובת שהכנו ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות (עד שננעץ קיסם והפירורים עליו יהיו לחים מעט). מצננים היטב
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חבילת קליק ביסקוויט ומקפלים אותה פנימה לתוך הקצפת.
- מכינים את גאנש השוקולד: בסיר קטן שמים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותו בקערה, שופכים עליו את השמנת הרותחת וטורפים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מרכיבים את העוגה: בעזרת סכין לחם משוננת וגדולה חוצים את עוגה לרוחבה לשני חלקים, מניחים חלק אחד בתחתית, מעליו שמים את הקצפת קליק, מניחים מעליה את החלק השני של העוגה, מעליו עוד קצפת קליק ומקפיאים את העוגה למשך כשעה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים על החלק העליון גנאש שוקולד ומעטרים מלמעלה בכדורי שוקולד קליק חומים ולבנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
ברכיבים כתוב קליק כריות ובאופן ההכנה כתוב ביסקויט, מה עדיף?
היי משה, מדובר בטעות ברשימת המצרכים, יש צורך בקליק ביסקוויט. תוקן במתכון, תודה רבה