עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק

בת-חן דיאמנט מכינה את העוגה הכי טעימה שיכולה להיות! שכבות של עוגת בראוניז פאדג'ית וביניהן קצפת עם צ'אנקים של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד שנשפך מלמעלה
בת-חן דיאמנט מכינה את העוגה הכי טעימה שיכולה להיות! שכבות של עוגת בראוניז פאדג'ית וביניהן קצפת עם צ'אנקים של קליק ביסקוויט וגנאש שוקולד שנשפך מלמעלה
  • בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.1 קק״ל 6141.5 קק״ל
    פחמימות 60.5 גרם 604.9 גרם
    שומן 38.3 גרם 383.0 גרם
    נתרן 175.9 מ״ג 1759.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 93.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 22.5 גרם 225.0 גרם
    כולסטרול 125.7 מ״ג 1257.0 מ״ג
    סידן 77.0 מ״ג 770.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 347.7 מ״ג 3477.4 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.1 קק״ל 6141.5 קק״ל
    פחמימות 60.5 גרם 604.9 גרם
    שומן 38.3 גרם 383.0 גרם
    נתרן 175.9 מ״ג 1759.5 מ״ג
    חלבון 9.3 גרם 93.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 22.5 גרם 225.0 גרם
    כולסטרול 125.7 מ״ג 1257.0 מ״ג
    סידן 77.0 מ״ג 770.1 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 347.7 מ״ג 3477.4 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת בראוניז

גנאש שוקולד

עיטור העוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר קטן את קוביות החמאה וממיסים על אש קטנה, כאשר החמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד, טורפים עד למסה חלקה בעזרת מטרפה.

    טורפים את החמאה והשוקולד למסה חלקה (צילום: בת חן דיאמנט)
    טורפים את החמאה והשוקולד למסה חלקה (צילום: בת חן דיאמנט)

  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מוסיפים את השוקולד לקערה וטורפים.
  5. מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה (לא לטרוף יותר מידי).
  6. מוזגים לתוך התבנית את התערובת שהכנו ומכניסים לתנור למשך  כ- 35 דקות (עד שננעץ קיסם והפירורים עליו יהיו לחים מעט). מצננים היטב
  7. מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חבילת קליק ביסקוויט ומקפלים אותה פנימה לתוך הקצפת.
  8. מכינים את גאנש השוקולד: בסיר קטן שמים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותו בקערה, שופכים עליו את השמנת הרותחת וטורפים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
  9. מרכיבים את העוגה: בעזרת סכין לחם משוננת וגדולה חוצים את עוגה לרוחבה לשני חלקים, מניחים חלק אחד בתחתית, מעליו שמים את הקצפת קליק, מניחים מעליה את החלק השני של העוגה, מעליו עוד קצפת קליק ומקפיאים את העוגה למשך כשעה.
  10. מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים על החלק העליון גנאש שוקולד ומעטרים מלמעלה בכדורי שוקולד קליק חומים ולבנים.

    עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק (צילום: בת חן דיאמנט)
    עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק (צילום: בת חן דיאמנט)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    אורית בכור

    לכמות כפולה באיזו תבנית להשתמש?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך בכמות כפולה, לעוגה גבוהה יש להשתמש בתבנית בקוטר קטן יותר, 18 או 20 ס”מ. לעוגה נמוכה יותר אפשר להשתמש בתבנית בקוטר 22 או 24 ס”מ.

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט ((:

    Avatar
    דנה

    האם ניתן להחליף את החמאה למחמאה כדי שתהיה פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות