
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים ו-45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
מצרכים
עוגת בראוניז
-
200 גרם שוקולד מרירורד הגליל
-
100 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
4 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
30 גרם אבקת קקאו
-
1 קורט מלח דק
קצפת קליק
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה קליק כריות
גנאש שוקולד
-
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
125 גרם שוקולד מרירורד הגליל
עיטור העוגה
-
2 חבילות קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- שמים בסיר קטן את קוביות החמאה וממיסים על אש קטנה, כאשר החמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד, טורפים עד למסה חלקה בעזרת מטרפה.
טורפים את החמאה והשוקולד למסה חלקה (צילום: בת חן דיאמנט) - בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד לקערה וטורפים.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה (לא לטרוף יותר מידי).
- מוזגים לתוך התבנית את התערובת שהכנו ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות (עד שננעץ קיסם והפירורים עליו יהיו לחים מעט). מצננים היטב
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים חבילת קליק ביסקוויט ומקפלים אותה פנימה לתוך הקצפת.
- מכינים את גאנש השוקולד: בסיר קטן שמים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותו בקערה, שופכים עליו את השמנת הרותחת וטורפים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
- מרכיבים את העוגה: בעזרת סכין לחם משוננת וגדולה חוצים את עוגה לרוחבה לשני חלקים, מניחים חלק אחד בתחתית, מעליו שמים את הקצפת קליק, מניחים מעליה את החלק השני של העוגה, מעליו עוד קצפת קליק ומקפיאים את העוגה למשך כשעה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים על החלק העליון גנאש שוקולד ומעטרים מלמעלה בכדורי שוקולד קליק חומים ולבנים.
עוגת שכבות בראוניז עם קצפת וקליק (צילום: בת חן דיאמנט)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
611.9
קק״ל
6119.0
קק״ל
פחמימות
60.3
גרם
603.0
גרם
שומן
38.3
גרם
383.0
גרם
נתרן
184.9
מ״ג
1849.5
מ״ג
חלבון
9.1
גרם
91.1
גרם
סיבים תזונתיים
4.0
גרם
39.6
גרם
שומן רווי
22.5
גרם
225.0
גרם
כולסטרול
168.4
מ״ג
1684.5
מ״ג
סידן
101.4
מ״ג
1013.9
מ״ג
ברזל
3.5
מ״ג
34.9
מ״ג
אשלגן
376.2
מ״ג
3762.4
מ״ג
אבץ
1.9
מ״ג
19.2
מ״ג
תגובות (9)
ה-עוגה!!!
בהחלט ((: