עוגת שמרים שוקולד ופירורים שתתקשו לא לחסל!

לא הסתפקנו בשוקולד ובצק שמרים - היינו חייבים להוסיף גם פירורים קראנצ'יים! מתכון מעלף להכנת עוגת שוקולד שמרים ממכרת
לא הסתפקנו בשוקולד ובצק שמרים - היינו חייבים להוסיף גם פירורים קראנצ'יים! מתכון מעלף להכנת עוגת שוקולד שמרים ממכרת
  • נטלי לוין
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    2093
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2092.7 קק״ל 6278.2 קק״ל
    פחמימות 297.8 גרם 893.4 גרם
    שומן 91.2 גרם 273.6 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 2815.8 מ״ג
    חלבון 29.8 גרם 89.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 37.4 גרם 112.2 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 102.4 מ״ג
    סידן 108.0 מ״ג 323.9 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 1158.8 מ״ג 3476.3 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    2093
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2092.7 קק״ל 6278.2 קק״ל
    פחמימות 297.8 גרם 893.4 גרם
    שומן 91.2 גרם 273.6 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 2815.8 מ״ג
    חלבון 29.8 גרם 89.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 35.2 גרם
    שומן רווי 37.4 גרם 112.2 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 102.4 מ״ג
    סידן 108.0 מ״ג 323.9 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 1158.8 מ״ג 3476.3 מ״ג
    אבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״ג
    סגור

לפעמים עוגות חייבות להיות מוגזמות. ולא בהכרח עוגות מוס או עוגות שכבות מוויטרינות של קונדיטוריות – גם עוגות שמרים. קבלו מתכון נפלא ומושקע של נטלי לוין לעוגת שמרים רכה ונימוחה במילוי שוקולד ותוספת קראנצ’ית של פירורי בצק.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית שוקולד

בצק

פירורים


אופן הכנה

  1. מכינים את מלית השוקולד: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד והשמנת. מערבבים היטב לגנאש אחיד ומצננים 4-5 שעות בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב למרקם של ממרח.
  2. מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, החמאה, הסוכר והמים 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 6-8 דקות נוספות לבצק אחיד, גמיש ומבריק.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים צורה כדורית ומעבירים אותו לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים שעה-שעתיים להכפלת הנפח.
  4. מכינים את הפירורים: מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החמאה והמלח במשך כמה דקות עד לקבלת פירורים (הם לא צריכים להיות אחידים מאוד בגודלם). מצננים במקרר עד עיצוב העוגות.
  5. מעצבים את העוגות: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 4-5 מ”מ. מורחים כ-1/3 מכמות המלית בשכבה אחידה ומפזרים כ-1/3 מהשוקולד צ’יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחוצים אותה לאורכה. מלפפים את שתי הרצועות לצורת בורג ומניחים בתבנית. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית ליצירת 2 עוגות נוספות.
  6. מכסים את העוגות ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מפזרים על העוגות את הפירורים בצורה חופשית ואופים 25-35 דקות, או עד שהן זהובות ויציבות. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שמרים שוקולד ופירורים שתתקשו לא לחסל!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה הדר

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איריס, בין חצי שעה לשעה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות