עוגת שמרים שושנים במלית ממרח לוטוס

הגיע הזמן שלכם להפשיל שרוולים ולהתמודד עם הפחד מעוגות שמרים: עוגת שמרים שושנים מלאה בממרח לוטוס קרמי שעושה ריח מטריף בכל הבית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

שימון בצק

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וכף סוכר (את שאר הסוכר שומרים להכנת הבצק) בחלב החמים. משהים 10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר הסוכר וחומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש.
  4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מרכיבים את העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בממרח לוטוס ומגלגלים לגליל.
  6. חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
  7. משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  8. אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  9. מברישים את העוגה במעט ביצה טרופה.
  10. אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5550.9 קק״ל 5550.9 קק״ל
פחמימות 697.4 גרם 697.4 גרם
שומן 257.0 גרם 257.0 גרם
נתרן 2671.8 מ״ג 2671.8 מ״ג
חלבון 87.9 גרם 87.9 גרם
סיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרם
שומן רווי 87.9 גרם 87.9 גרם
כולסטרול 976.4 מ״ג 976.4 מ״ג
סידן 237.0 מ״ג 237.0 מ״ג
ברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 1184.5 מ״ג 1184.5 מ״ג
אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody