עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת תפוזים ארומטית וגבוהה במיוחד שמצליחה בכל פעם. הפינוק האולטימטיבי ליד כוס קפה או תה בחורף, במינימום מאמץ
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

טורט תפוז

בלילה כהה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
  3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
  4. מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
  7. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
  8. להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
  9. מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
  10. כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
  11. מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.

הערות

  • כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4944.1 קק״ל 4944.1 קק״ל
פחמימות 541.0 גרם 541.0 גרם
שומן 271.3 גרם 271.3 גרם
נתרן 4651.6 מ״ג 4651.6 מ״ג
חלבון 96.6 גרם 96.6 גרם
סיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרם
שומן רווי 38.8 גרם 38.8 גרם
כולסטרול 2030.4 מ״ג 2030.4 מ״ג
סידן 338.8 מ״ג 338.8 מ״ג
ברזל 15.1 מ״ג 15.1 מ״ג
אשלגן 1327.6 מ״ג 1327.6 מ״ג
אבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    ליאורה הרשקוביץ

    אני מכירה את המתכון עוד מפעם והייתי עושה את העוגה והיא היתה יומאת משגעת!! אבל באיזשהו שלב היה קורה שהעוגה היתה מתרסקת (יחד עם הלב שלי) על השיש. זה קרה פעם אחר פעם. ניסיתי להשאיר יותר זמן בתנור, להקפיד שהקצפת תהייה יציבה. זה לא עזר. הפסקתי להכין את העוגה כי זה פשוט היה כאב לב. קרין יש לך משהו להציע לי שימנע את הקריסה? אולי בלי א אפיה? פחות שמן? מה?!

      Avatar
      Foody Foody

      לקרר את העוגה היטב כשהיא הפוכה, אפילו לילה שלם. אם מחלצים אותה מהתבנית לפני הזמן היא נופלת.
      כשהיא קרה לחלוטין להעביר סכין בין הדפנות.

    Avatar
    Odybakes@gmail.com

    ראיתי את הסרטון והתשובה שם ! סליחה ותודה !!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody