עוגת תפוזים גבוהה במיוחד של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5063.7 קק״ל 5063.7 קק״לפחמימות 578.6 גרם 578.6 גרםשומן 266.9 גרם 266.9 גרםנתרן 5536.7 מ״ג 5536.7 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרםשומן רווי 32.7 גרם 32.7 גרםכולסטרול 2363.2 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 364.8 מ״ג 364.8 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 1390.6 מ״ג 1390.6 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות5064
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5063.7 קק״ל 5063.7 קק״לפחמימות 578.6 גרם 578.6 גרםשומן 266.9 גרם 266.9 גרםנתרן 5536.7 מ״ג 5536.7 מ״גחלבון 107.0 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרםשומן רווי 32.7 גרם 32.7 גרםכולסטרול 2363.2 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 364.8 מ״ג 364.8 מ״גברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 1390.6 מ״ג 1390.6 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 5064 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט תפוז
-
8 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 מ"ל שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כף קליפת תפוז
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
בלילה כהה
-
2 כפות אבקת קקאו
הגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
- מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
- להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
- מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
- כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפרידים את הביצים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה לקצף בהיר עם בועות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד 5 דקות, לקצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית לאיחוד.
- מוסיפים את השמן ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט רק עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומשלימים את איחוד הבלילה בקיפול בלקקן.
- להכנת טורט תפוז רגיל: ממלאים את התבנית הלא משומנת בבלילה עד 3/4 הגובה. להכנת טורט שיש: מעבירים כוס מבלילת טורט התפוז לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים. ממלאים את התבנית הלא משומנת בתערובת הבהירה, מוזגים מעל את התערובת הכהה ומערבבים מעט ליצירת דוגמת שיש.
- מכניסים את התבנית למרכז התנור או לשליש התחתון ואופים כ-70 דקות, עד שהעוגה קפיצית, אוורירית ויבשה במרכז, ושיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפייה. מתחילים לבדוק רק אחרי כשעה כשהעוגה נראית מוכנה.
- כדי למנוע צניחה של העוגה ואובדן גובה - הופכים את התבנית על הרגליים הייעודיות, או הופכים ומשחילים את הארובה על בקבוק. משאירים את העוגה להצטנן לגמרי כשהיא באוויר. מעבירים סכין בין התבנית לעוגה ומחלצים על צלחת הגשה.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
הערות
- כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ
הערות
- כדי לפגוע כמה שפחות בהיקף העוגה בזמן החילוץ, מטים את הלהב קצת באלכסון לכיוון התבנית ולוחצים על התבנית מבחוץ
תגובות (81)
אם אין לי קמח תופח, כמה א.אפיה להשים?
הי שיראל, על כל כוס קמח רגיל שמים 4 גרם אבקת אפייה. מכיוון שבמתכון יש 2.5 כוסות קמח, שמים 10 גרם אבקת אפייה (=שקית אחת של אבקת אפייה).
שלחתי לבן שלי תמונות, כמו חיים שכאלה על עצמי, וגם תמונה שלך, וכתבתי וזאת העוגה שמצליחה לי בע”ה כן יהי רצון שתמיד תצליח, הלכתי להכין
תודה רבה ג’נט היקרה
היי אני ממש אוהבת את העוגת תפוזים שלך אבל כל הזמן היא צונחת לי באמצע והשוליים נשארים גבוהים . אין לי תבנית עם רגליים . יש לי רק תבנית רגילה מלבנית . האם יש אפשרות להכין עם תבנית רגילה מלבנית הגודל הרגיל של עוגות❓בלי שהעוגה תצנח באמצע ❓ אשמח לתשובה בהקדם🙏🏽
היי יעל, יש צורך להפוך את העוגה כמו שכתוב באופן ההכנה כדי שהיא לא תצנח