עוגת תפוזים שכבות מפוארת
מכניסים את החורף למטבח עם עוגת תפוזים שכבות מפוארת ומרשימה, שכבות של קרם תפוז רענן וספוג תפוז משגע, ובינהן סירופ מתקתק של תפוזים. לפרוס ולאכול ליד האח
מכניסים את החורף למטבח עם עוגת תפוזים שכבות מפוארת ומרשימה, שכבות של קרם תפוז רענן וספוג תפוז משגע, ובינהן סירופ מתקתק של תפוזים. לפרוס ולאכול ליד האח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.3 קק״ל 5674.4 קק״לפחמימות 62.0 גרם 495.8 גרםשומן 46.5 גרם 371.6 גרםנתרן 140.9 מ״ג 1127.0 מ״גחלבון 12.0 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרםשומן רווי 18.1 גרם 145.0 גרםכולסטרול 227.4 מ״ג 1819.2 מ״גסידן 69.8 מ״ג 558.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 104.9 מ״ג 838.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות709
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.3 קק״ל 5674.4 קק״לפחמימות 62.0 גרם 495.8 גרםשומן 46.5 גרם 371.6 גרםנתרן 140.9 מ״ג 1127.0 מ״גחלבון 12.0 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.3 גרםשומן רווי 18.1 גרם 145.0 גרםכולסטרול 227.4 מ״ג 1819.2 מ״גסידן 69.8 מ״ג 558.4 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 104.9 מ״ג 838.9 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 709 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים M
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
2 כפות קליפת תפוז
-
2/3 כוס שמן קנולהאו 200 גרם חמאה מומסת
-
1/3 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
סירופ תפוז
-
1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
1/2 כוס מים
-
4 כפות סוכר לבן
-
2 כפות קליפת תפוז
-
1 כף ליקר תפוזים
קרם תפוז
-
1 קופסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 גביע גבינת מסקרפונה
-
2 כפות קליפת תפוז
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, עדיף ללא טורבו (אם חייבים טורבו - 160 מעלות).
- מקציפים את הביצים עם כוס סוכר במיקסר עם וו הקצפה למשך 7 דקות או עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת השמן או החמאה בהדרגה, תוך כדי ערבול עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין קמח מעורבב עם אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומערבלים כמה שפחות, כדי לא לפגוע במרקם הבלילה.
- יוצקים לשלוש תבניות ואופים 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים 10 דקות, מחלצים מהתבניות ומניחים להתקרר על רשת.
- מכינים את הסירופ: מבשלים מיץ, מים וסוכר במשך 5 דקות, עד שהסוכר נמס והסירופ סמיך. מצננים, מוסיפים ליקר ומערבבים.
- מכינים קרם וניל תפוז: מקציפים בקערה של מיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, מסקרפונה, קליפת תפוז ואבקת פודינג וניל במשך 3 דקות או עד לקבלת קרם ריחני ויציב.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את אחת העוגות הפוכה (עם הכיפה כלפי מטה) בגביע זכוכית על רגל או בצלחת הגשה מתאימה, כבסיס.
- מרטיבים בסירופ תפוז, מורחים שליש מהקרם, מניחים עוגה שנייה הפוכה, מרטיבים בסירופ, מורחים שליש ומסיימים בשכבה האחרונה כשהכיפה כלפי מעלה.
- מצפים ביתרת הקרם ומקשטים ברצועות של קליפת תפוז.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, עדיף ללא טורבו (אם חייבים טורבו - 160 מעלות).
- מקציפים את הביצים עם כוס סוכר במיקסר עם וו הקצפה למשך 7 דקות או עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת השמן או החמאה בהדרגה, תוך כדי ערבול עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין קמח מעורבב עם אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומערבלים כמה שפחות, כדי לא לפגוע במרקם הבלילה.
- יוצקים לשלוש תבניות ואופים 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים 10 דקות, מחלצים מהתבניות ומניחים להתקרר על רשת.
- מכינים את הסירופ: מבשלים מיץ, מים וסוכר במשך 5 דקות, עד שהסוכר נמס והסירופ סמיך. מצננים, מוסיפים ליקר ומערבבים.
- מכינים קרם וניל תפוז: מקציפים בקערה של מיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, מסקרפונה, קליפת תפוז ואבקת פודינג וניל במשך 3 דקות או עד לקבלת קרם ריחני ויציב.
- מרכיבים את העוגה: מניחים את אחת העוגות הפוכה (עם הכיפה כלפי מטה) בגביע זכוכית על רגל או בצלחת הגשה מתאימה, כבסיס.
- מרטיבים בסירופ תפוז, מורחים שליש מהקרם, מניחים עוגה שנייה הפוכה, מרטיבים בסירופ, מורחים שליש ומסיימים בשכבה האחרונה כשהכיפה כלפי מעלה.
- מצפים ביתרת הקרם ומקשטים ברצועות של קליפת תפוז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
עוגה מפוארת ???
נראה מעולה!!! מה זה דוד משה?
תודה.
“דוד משה” הוא שם של מותג. הכוונה היא לא לסוג של תפוח האדמה.
מה גודל התבניות?
תבנית עגולה קוטר 24 ס”מ. בהצלחה!