עוגת תפוחים זריזה עם פירורי קינמון

איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
איילת הירשמן מלמדת איך להכין עוגת תפוחים זריזה וקלה להכנה שמתאימה לאירוח בחגי תשרי ובכלל. מצפים את העוגה בפירורי קינמון ונהנים מעוגה משגעת
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 756.1 גרם
    שומן 23.3 גרם 233.2 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 82.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרם
    כולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״ג
    סידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    534
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 533.6 קק״ל 5335.8 קק״ל
    פחמימות 75.6 גרם 756.1 גרם
    שומן 23.3 גרם 233.2 גרם
    נתרן 537.0 מ״ג 5370.2 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 82.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 10.6 גרם 105.9 גרם
    כולסטרול 110.6 מ״ג 1105.6 מ״ג
    סידן 21.0 מ״ג 209.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 110.3 מ״ג 1102.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים: מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת תפוחן. לחלופין, חותכים לרבעים ומנקים מגרעינים.
  2. חותכים את התפוחים לפיסות בגדול 2 ס”מ. מעבירים לקערה, זורים את הסוכר והקינמון ומשאירים כך עד להמשך האפייה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  4. ממיסים את החמאה. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכול יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים 1 ו-1/4 כוסות מהפירורים לקערה נפרדת (קערת הפירורים).
  5. מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  6. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכמה תנועות אחידות.
  7. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת היטב. מוציאים, מצננים קצת ומגישים.

הערות

  • אפשר להכין עוגה גבוהה וגדולה במיוחד, ואפשר להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש קייק. אם מכינים שתי עוגות - אפשר להקפיא אחת בסוף ההכנה. מפשירים בטמפרטורת החדר
  • אם לא אוכלים את העוגה מיד, שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוחים זריזה עם פירורי קינמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    מוני

    עוגה אחת הטובות!!! בטעות לחצתי בדירוג 1 במקום 5

    Avatar
    נני

    האם אפשר 2 גביעי יוגורט במקום שמנת חמוצה? ואפשר פחות סוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      בוודאי שאפשר להחליף, ואין אפשרות לפחות סוכר כי זה ישנה את המרקם של העוגה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות