עוגת תפוחים ללא גלוטן

אסי רוז שבה לרגע שבו אפתה לראשונה עוגת תפוחים ללא גלוטן. באותו הרגע נולדה גם הדרך הייחודית שלה במטבח, יחד עם הרצון להעניק לאחרים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אני אוטוטו חוגגת חמש שנים לצליאק שלי. הוא הגיע אליי בהפתעה, באמצע החיים.

הוא הגיע מהבטן שלי, תרתי משמע.

את הצליאק שלי אבחנתי לעצמי, בזמן לימודי נטורופתיה.

ברגע שהוא הגיע חיבקתי אותו חזק וידעתי שמאותה נקודה אני צריכה להתמקד בהחלמה ולחקור את העולם החדש שהתגלה בפניי.

רציתי לאפות לעצמי את העוגה המנחמת והטובה ביותר של אמא שלי, זו שרוצים לחזור הביתה אליה. זו שרוצים אחרי יום עמוס בחוויות. זו שרוצים לאכול כדי להרגיש שאמא מחבקת אותנו חזק-חזק.

הבנתי שקמח חיטה הוא בכלל לא אופציה, והתחלתי לחקור את האופציות שיש לי. את קמחי המקור הכרתי אבל לא לעומק כמו היום, אז הכרתי רק את שמותיהם, היום אני מכירה את האופי וההתנהגות של כל אחד מהם בכל מצב במטבח.

ערבבתי את בלילת העוגה לפי תחושת הבטן שלי, כי אני מקשיבה לה באופן קבוע. קישטתי אותה במעט שבבי שקדים והכנסתי לתנור.

אני זוכרת את הרגע הזה בו ישבתי 30 דקות מול התנור וצפיתי בקסם שמתרחש, כל הזמן מלמלתי בהתפעלות שזו עוגה של אמא והיא ללא גלוטן והיא נראית מופלא.

ואז התנור צפצף, והפלא יצאה מהתנור. דמעות הציפו את עיניי ואז הביס המופלא הזה חיבק אותי כל כך חזק כאילו אמא שלי הייתה עכשיו לצידי.

שם בביס הזה, במטבח דירת הסטודנטים שלי ביפו, ידעתי - זה מה שאני רוצה לעשות בחיי, להגשים את כל התאוות שלי בבריאות איתנה ובאושר עילאי.

וכך היא נולדה, הדרך שלי במטבח, העוגה שלי ובעיקר הנתינה והרצון שלי להעביר את זה הלאה.

עוגת התפוחים המעודנת של אמא אילנה תחבק כל אחד ואחת מכם, תעלה לכולם את החיוך הגדול ביותר ותעשה לכם הכי תחושה של בית בעולם.

מצרכים

בלילה

עיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפיה (ממליצה לא להשתמש בחד פעמי) .
  2. בקערה גדולה או בבלנדר טורפים היטב ביצים, שמן זית, סוכר, אבקת קינמון ומלח. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
  3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח שקדים, הקמח אורז ואבקת האפייה. 
  4. מאחדים בין התערובות ומוסיפים רסק תפוחים. מערבבים לעיסה הומוגנית.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט שבבי שקדים מעל העוגה.
  6. אופים 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.

 

 

הערות

  • אפשר להוסיף עוד חצי כפית קינמון אם אוהבים את הטעם, אם לא אוהבים את הטעם אפשר לוותר על הקינמון
  • ניתן להוסיף לעוגה רבע כוס צימוקים ורבע כוס שברי אגוזי מלך
  • ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
  • ניתן להכין רסק תפוחים ביתי: מגררים 2 תפוחים קלופים על החלק הדק של הפומפייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1943.4 קק״ל 1943.4 קק״ל
פחמימות 101.4 גרם 101.4 גרם
שומן 154.1 גרם 154.1 גרם
נתרן 2704.9 מ״ג 2704.9 מ״ג
חלבון 46.3 גרם 46.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 25.0 גרם 25.0 גרם
כולסטרול 1269.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 406.3 מ״ג 406.3 מ״ג
ברזל 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 627.4 מ״ג 627.4 מ״ג
אבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן נוסף

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    סיון כהן

    ניתן להחליף את קמח האורז בקמח קוקוס?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody