
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 שן שוםכתושה
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 קורט בהרט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חופן שזיפים מיובשיםקצוצים
-
1 חופן משמשים מיובשיםקצוצים
-
1/4 כוס מי סודה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הבשר, השום, הבצל, שמן הזית, הקינמון, המלח, הבהרט, הפלפל השחור, השזיפים והמשמש המיובש. כאשר מתקבלת מחית של בשר ופירות יבשים מוסיפים את הסודה ומערבבים עוד קצת עד שכל הנוזלים נספגים בבשר.
מערבלים את כל החומרים יחד במעבד מזון (צילום: דרור עינב) - יוצרים כדורים קטנים, מניחים על התבנית מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות.
קציצות בקר אפויות (צילום: דרור עינב)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
25
מנות
קלוריות
74.2
קק״ל
1856.1
קק״ל
פחמימות
3.8
גרם
94.4
גרם
שומן
4.1
גרם
102.6
גרם
נתרן
137.9
מ״ג
3446.9
מ״ג
חלבון
5.2
גרם
130.5
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
11.4
גרם
שומן רווי
1.3
גרם
31.3
גרם
כולסטרול
18.2
מ״ג
455.0
מ״ג
סידן
7.9
מ״ג
198.3
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
16.9
מ״ג
אשלגן
116.9
מ״ג
2921.4
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
32.6
מ״ג
תגובות (2)
היי, זה יחזיק בלי ביצה?
בהחלט. צריך ללוש היטב את עיסת הבשר.