עם מצב רוח טוב מכינים עוגה הפוכה: עוגת בננות של ליאור שרף
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 482.1 קק״ל 3856.8 קק״לפחמימות 52.2 גרם 417.7 גרםשומן 27.3 גרם 218.3 גרםנתרן 189.2 מ״ג 1513.5 מ״גחלבון 7.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.2 גרםשומן רווי 15.7 גרם 125.7 גרםכולסטרול 159.2 מ״ג 1273.2 מ״גסידן 44.1 מ״ג 352.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 233.7 מ״ג 1869.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות482
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 482.1 קק״ל 3856.8 קק״לפחמימות 52.2 גרם 417.7 גרםשומן 27.3 גרם 218.3 גרםנתרן 189.2 מ״ג 1513.5 מ״גחלבון 7.1 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.2 גרםשומן רווי 15.7 גרם 125.7 גרםכולסטרול 159.2 מ״ג 1273.2 מ״גסידן 44.1 מ״ג 352.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 233.7 מ״ג 1869.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.2 מ״גסגור
מקורן של הבננות הוא בדרום מזרח אסיה ובדרום האוקיאנוס השקט. קיימים ממצאים ארכאולוגיים המצביעים על גילויה של הבננה עוד משנת 8000 עד 5000 לפני הספירה.
הפירות היגרו מערבה על ידי כובשים ערבים ואז הובאו לעולם החדש על ידי מגלי ארצות ומיסיונרים. בננות הן מעיקרי התזונה הנסחרת בעולם אחרי אורז, חיטה ותירס. מאות מיליוני אנשים אוכלים אותן. הן הפרי הנאכל ביותר בארצות הברית (בארה”ב אוכלים 26 קילוגרם מהן בשנה, לעומת 16 קילוגרם תפוחים, פרי מספר 2). מתוך כמעט 80 מיליון טונות בננות המיוצרות ברחבי העולם פחות מ-20 אחוז מיוצאים. את השאר אוכלים באופן מקומי.
בננות, הידועות בשם המדעי שלהן Musa sapientum, עשירות בוויטמינים A, B, C ו- G למרות שהן 75 אחוז מים, הן מכילות גם מינרלים, הרבה אשלגן, סוכרים טבעיים, חלבון ושומן מועט. הן פרי קל לעיכול ולכן הן אהובות במיוחד על ספורטאים מקצועיים רבים.
אז אחרי ששכנעתי אתכם למה כדי לכם לאכול בננות, נכין עוגת בננות הפוכה מושלמת!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 482 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
3 בננות בינוניותחצויות לאורכן
-
60 גרם חמאה
-
200 גרם סוכר חום
-
1/2 כפית קינמון טחון
עוגה
-
200 גרם קמח לבן
-
1/2 שקית אבקת אפייהשקית קטנה
-
1 קורט מלח דק
-
3 ביצים Lמופרדות
-
120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
-
120 גרם חמאהמומסת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים תבנית קוטר 24 (לעוגה דקורטיבית השתמשתי בתבנית פיירקס אליפסה).
- מפזרים על תחתית התבנית המשומנת מעט סוכר, מסדרים את הבננות החצויות לאורכן עם הצד החלק כלפי התחתית ומניחים בצד.
- בקלחת על אש בינונית מאחדים חמאה, סוכר חום וקינמון לרוטב חלק, יוצקים את הרוטב על הבננות בתבנית.
- בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מיקסר יד את שלושת החלמונים כ-5 דקות, מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומאחדים, מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת אפייה והמלח למסה בשלוש פעמים ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דחוסה.
- מקציפים את שלושת החלבונים לקצף יציב ומקפלים למסה, יוצקים את המסה לתבנית על הבננות. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לתנור ל-25 דק’ או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
- לצנן רבע שעה ואז להפוך את העוגה על מגש כך שהבננות יהיו למעלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים תבנית קוטר 24 (לעוגה דקורטיבית השתמשתי בתבנית פיירקס אליפסה).
- מפזרים על תחתית התבנית המשומנת מעט סוכר, מסדרים את הבננות החצויות לאורכן עם הצד החלק כלפי התחתית ומניחים בצד.
- בקלחת על אש בינונית מאחדים חמאה, סוכר חום וקינמון לרוטב חלק, יוצקים את הרוטב על הבננות בתבנית.
- בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
- בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מיקסר יד את שלושת החלמונים כ-5 דקות, מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומאחדים, מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת אפייה והמלח למסה בשלוש פעמים ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דחוסה.
- מקציפים את שלושת החלבונים לקצף יציב ומקפלים למסה, יוצקים את המסה לתבנית על הבננות. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לתנור ל-25 דק’ או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
- לצנן רבע שעה ואז להפוך את העוגה על מגש כך שהבננות יהיו למעלה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
אשמח לדעת כמה ימים מראש אפשר להכין את העוגה כאילו כמה זמן היא נשמרת
העוגה נשמרת עד 5 ימים (בתנאי אחסון מתאימים, כלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש או במקרר).