עראייס כרובית – הפיתה הכי טובה שתכינו לעצמכם!

השחקן המוביל במגרש האוכל המהיר בשנים האחרונות הוא כמובן העראייס! לכבוד יום העצמאות אלכס ולינוי מכינים את הגרסה שלהם לעראייס טבעוני מכרובית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

יום העצמאות נתפס כחג של קרניבורים, אוהבי בשר! כי כאילו, אם כבר מרימים מנגל, אז נעלה עליו ירקות?

אלכס ואני אוהבים בשר, שלא תתבלבלו, אבל אנחנו גם מאוד אוהבים ירקות.
הכיף הגדול בלהעמיד מנגל זה שכל מה שעולה עליו, מקבל את הטעם הטוב הזה של האש הוא מדהים בין אם זה ירקות כמו כרוב צלוי, חצילים, עגבניות, בשר, דגים וכמובן פחמימות שבראשן עומדות, המלכות הנימוחות: הפיתות!

בשנים האחרונות נכנס שחקן חדש למגרש, העראייס! כבר לא צריך להתאמץ כדי להרכיב פיתה עם קבב, בעראייס הכל נצלה יחד ומה שנותר זה לטבול בטחינה ולהוסיף ליד סלטים.

אבל כמו שכבר אמרנו, אנחנו גם מאוד אוהבים ירקות וכשנזכרנו בעראייס המפורסם החלטנו שחייבים למצוא לו תאום צמחוני. אז קבלו את העראייס כרובית שלנו, שמה שהכי שווה במתכון הזה שהוא טעים על המנגל אבל טעים לא פחות גם במחבת פשוטה על הגז.

מצרכים

טחינה

אופן הכנה

  1. שוטפים את הכרובית ומפרידים לתפרחות. שמים בסיר עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בערך 10 דקות עד לריכוך הכרובית. מסננים וקוצצים את הכרובית.

    מכינים את המצרכים למילוי הפיתות. צילום: אלכס ולינוי
    מכינים את המצרכים למילוי הפיתות. צילום: אלכס ולינוי

  2. במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  3. מכינים את הטחינה: חשוב להכין טחינה יחסית סמיכה - כי היא החומר שמאחד את העיסה למסה אחידה. מערבבים את כל מצרכי הטחינה בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. בקערה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם המלח ותבלין השווארמה, שיעטפו טוב את הכרובית. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ’ילי (לפי הטעם), הבצל הקצוץ, עמבה ומחצית מכמות הטחינה ומערבבים, מתקנים טעמים עם מלח ותבלין שווארמה לפי הטעם ומוסיפים טחינה במידה וחסר.
    בקערה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם עשבי התיבול והתבלינים. צילום: אלכס ולינוי
    בקערה מערבבים את הכרובית הקצוצה עם עשבי התיבול והתבלינים. צילום: אלכס ולינוי

    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הכרובית בנדיבות. צילום: אלכס ולינוי
    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הכרובית בנדיבות. צילום: אלכס ולינוי

  5. התערובת צריכה להיות עטופה בטחינה אבל לא לשחות בטחינה.
  6. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הכרובית בנדיבות (בערך 2-3 כפות) וצורבים על המנגל או על מחבת משומנת.

    עראייס כרובית. צילום: אלכס ולינוי
    עראייס כרובית. צילום: אלכס ולינוי

טיפים

  • כשצולים על המנגל אין שום סיבה לשמן את הפיתות.
  • המלית צריכה להיות דחוסה היטב בפיתה על מנת שלא תצא איך חשוב לשים לב לא לקרוע אותה.
  • אם המלית דחוסה כראוי ניתן להתחיל מצריבה של הפתח על האש לקבלת קראסט וצבע יפה גם מצד הזה.
  • האש חזקה זה נצלה במהירות אז שימו לב שלא ישרף.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 165.6 קק״ל 2649.2 קק״ל
פחמימות 27.7 גרם 444.0 גרם
שומן 3.6 גרם 57.2 גרם
נתרן 818.9 מ״ג 13102.8 מ״ג
חלבון 5.7 גרם 91.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 37.5 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 9.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 61.1 מ״ג 977.6 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 22.6 מ״ג
אשלגן 192.4 מ״ג 3078.7 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    שרה הולצברג

    יצא טיל!

תגובות (4)

    Avatar
    אודי בר

    אחלה עראייס שבעולם!!!! תודה על מתכון מושלם!!

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים עמבה. ספרי איך יצא!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody