ערב יווני בעשר דקות: חביתה קצת אחרת עם פטה, תרד ועגבניות מיובשות
רוצים לשדרג את החביתה בארוחת הערב ולהרגיש ביוון? מוסיפים פטה, עגבניות ותרד (אבל בתכל'ס מה שיש במקרר, או אוהבים) וקבלו חביתה משודרגת ומושקעת, מרגישים את הבריזה?
רוצים לשדרג את החביתה בארוחת הערב ולהרגיש ביוון? מוסיפים פטה, עגבניות ותרד (אבל בתכל'ס מה שיש במקרר, או אוהבים) וקבלו חביתה משודרגת ומושקעת, מרגישים את הבריזה?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 273.2 קק״לפחמימות 1.2 גרם 1.2 גרםשומן 23.2 גרם 23.2 גרםנתרן 343.4 מ״ג 343.4 מ״גחלבון 15.6 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 60.1 מ״ג 60.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 151.3 מ״ג 151.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 273.2 קק״לפחמימות 1.2 גרם 1.2 גרםשומן 23.2 גרם 23.2 גרםנתרן 343.4 מ״ג 343.4 מ״גחלבון 15.6 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 5.0 גרם 5.0 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 60.1 מ״ג 60.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 151.3 מ״ג 151.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
נכון, כולם יודעים להכין חביתה (או כמעט כולם). אבל על חביתה יוונית עם גבינת פטה, תרד ועגבניות מיובשות תודו שלא חשבתם.
מדובר בארוחה שלמה, מהירה ומזינה, ללא גלוטן ואם תגישו לצידה הרבה ירקות טריים, קיבלתם ארוחה אחת מושלמת עם כל רכיבי המזון החיוניים.
טעים, מהיר, מזין וכיפי!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 273 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חביתה
-
1 כף שמן זית
-
2 ביצים M
-
5 עלי עלי בייבי תרדאו תרד (לא חובה)
-
1 כוס מים רותחים
-
4 עגבניות מיובשות בינונייםחתוכות גס
-
2 כפות גבינת פטה 5%מגוררת
אופן הכנה
- טורפים את הביצים בקערה.
- מכניסים את עלי התרד למים הרותחים ומשרים כחמש דקות. מסננים ומיבשים מעט עם נייר סופג.
- מחממים את השמן במחבת קטנה ומוסיפים את הביצים. מטגנים תוך ערבוב. כשהביצים עדיין טיפה חיות, מפזרים עליהן את הפטה, העגבניות והתרד ומקפלים את החביתה לשתיים.
- מטגנים למשך דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה (מגישים לצד ירקות טריים).
אופן הכנה
- טורפים את הביצים בקערה.
- מכניסים את עלי התרד למים הרותחים ומשרים כחמש דקות. מסננים ומיבשים מעט עם נייר סופג.
- מחממים את השמן במחבת קטנה ומוסיפים את הביצים. מטגנים תוך ערבוב. כשהביצים עדיין טיפה חיות, מפזרים עליהן את הפטה, העגבניות והתרד ומקפלים את החביתה לשתיים.
- מטגנים למשך דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה (מגישים לצד ירקות טריים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
היי, כתוב במתכון לטגן את הביצים תוך כדי ערבוב. אבל אם אערבב זה יהיה כמו מקושקשת ולא חביתה..
היי רעות, לערבב מעט, לא לקשקש, כדי שיהיו גבהים שונים ומרקמים שונים של חביתה. תוכלי לערבב מעט חצי דקה ואז להפסיק 🙂
היי 🙂