פאי עוף ופטריות לארוחה זריזה, משביעה וטעימה!

קבלו מתכון זריז לפאי עוף ופטריות עם בצק פילאס - מאפה מושלם שמתחיל בהכנה במחבת ומסתיים בתנור לארוחה טעימה ומשביעה!
קבלו מתכון זריז לפאי עוף ופטריות עם בצק פילאס - מאפה מושלם שמתחיל בהכנה במחבת ומסתיים בתנור לארוחה טעימה ומשביעה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 359.9 קק״ל 2879.5 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 244.3 גרם
    סוכר 9.8 גרם 78.1 גרם
    שומן 15.6 גרם 124.7 גרם
    נתרן 213.1 מ״ג 1704.9 מ״ג
    חלבון 22.8 גרם 182.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 49.4 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 38.3 מ״ג 306.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    360
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 359.9 קק״ל 2879.5 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 244.3 גרם
    סוכר 9.8 גרם 78.1 גרם
    שומן 15.6 גרם 124.7 גרם
    נתרן 213.1 מ״ג 1704.9 מ״ג
    חלבון 22.8 גרם 182.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.8 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 49.4 גרם
    כולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.6 מ״ג 132.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 38.3 מ״ג 306.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פאי עוף ופטריות


אופן הכנה

  1. במחבת חסינת חום (המתאימה לתנור) מחממים כף שמן ומטגנים את רצועות העוף תוך כדי ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע ומתחילות להזהיב קלות.
  2. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  5. מכניסים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 7 דקות עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.
  6. שמים את השום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים למחבת את האפונה והגזר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את הרוטב לעוף ומערבבים היטב.

    פאי עוף ופטריות 2
    מילוי עשיר מחכה לבצק שיעטוף אותו

  8. בקערית קטנה מערבבים את המים והקמח, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
  9. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך והירקות מתרככים. מחזירים למחבת את העוף ומערבבים.
  10. מכסים את המחבת ביריעת בצק פילאס ומקפלים אותו יפה מעל הרוטב לצורת פאי. חורצים בבצק מספר חריצים להוצאת אדים ומברישים בביצה.

    פאי עוף ופטריות 3
    פאי עוף ופטריות. צילום:נמרוד סונדרס. סטיילינג:ענת לובל.

  11. מכניסים את המחבת לתנור ואופים את הפאי במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים יפה.
  12. מוציאים מהתנור, מצננים קלות במשך 10 דקות ומגישים.

    פאי עוף ופטריות 5
    פאי עוף ופטריות. צילום:נמרוד סונדרס. סטיילינג:ענת לובל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי עוף ופטריות לארוחה זריזה, משביעה וטעימה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שרון ח.

    יש אפשרות לשים פילו גם בבסיס של המחבת? נראה לי שאם לא זה יתפרק כשמנסים לחתוך.

      Avatar
      מערכת Foody

      בעיקרון כפי שאפשר לראות בתמונות, זה לא פאי שחותכים ממנו משולשים ומגישים, אלא לוקחים ממנו כף ומגישים. אפשר בכל אופן להוסיף בצק גם בבסיס המחבת.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טל, תודה על עירור תשומת הלב! יש להבריש את הבצק בביצה בטרם הכנסת המאפה לתנור. עדכנו זאת בסעיף 10 באופן ההכנה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות